Voorbereidingen Pinksterconferentie

Het klinkt nog ver weg, Pinksteren 2017, maar toch beginnen we op kantoor vrij vlot na de zomervakantie al weer met de eerste voorbereidingen: evalueren en de eerste knopen doorhakken. Uit onze eigen vrijwilligersteams zijn de evaluatiepunten geïnventariseerd, aangevuld met de reacties die we op kantoor ontvingen van bezoekers aan de Pinksterconferentie. De komende tijd gaan we onderzoeken in hoeverre we die verbeterpunten kunnen realiseren binnen de bestaande mogelijkheden. Ook de teams van o.a. het kinder- en tienerprogramma ontmoeten elkaar weer voor een eerste aanzet. Een van de andere belangrijke beslissingen is het thema van de conferentie; het eerste overleg daarover vindt ook in deze periode plaats. De Pinksterconferentie vindt van vrijdag 2 t/m maandag 5 juni 2017 plaats op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen. Vanaf februari kunt u zich via www.opwekking.nl aanmelden voor het kamperen.

De 47e editie van de Pinksterconferentie krijgt als thema mee: ‘Gods Geest geeft LEV’. Dat maakte de directeur van Stichting Opwekking, Ruben Flach, via Groot Nieuws Radio bekend. De Pinksterconferentie vindt ook dit jaar weer plaats op het evenemententerrein van Walibi Holland in de Flevopolder te Biddinghuizen, in het pinksterweekend, van 2 t/m 5 juni 2017.

Met Pinksteren vieren we de uitstorting van de Heilige Geest. Ruben Flach: ‘In het thema van dit jaar komt de Geest van God nadrukkelijk naar voren. We willen met elkaar nadenken over wat het betekent dat de Heilige Geest ons lev geeft. Dit Hebreeuwse woord betekent kracht, moed, durf en hart. Leven met lev betekent dat je moedig leeft, dat je authentiek bent, dat je het werk van Gods Geest in je hart weet om te zetten in de praktijk van je dagelijks leven.’

‘Als wij als christenen meer en meer met lev gaan leven, zal dat in alle delen van onze samenleving zichtbaar worden. Als Opwekking verlangen wij naar een geestelijke vernieuwing in ons land. Want ons land wacht op christenen die authentiek zijn, laten zien wie Jezus is en die met hart en handen het evangelie uitdragen. We geloven dat dit thema dat als rode draad door het programma loopt, een krachtige bijdrage zal leveren aan het zichtbaar worden van deze geestelijke vernieuwing, binnen en buiten de kerk.’ Het thema wordt uitgewerkt door diverse sprekers. De sprekers worden begin 2017 bekendgemaakt.

De conferentie vindt plaats op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen. De eerste samenkomst begint op vrijdagavond 2 juni en de conferentie wordt op maandagmiddag 5 juni afgesloten. Bezoekers die willen kamperen, dienen zich van tevoren daarvoor aan te melden; dat kan vanaf woensdag 1 februari 2017. Dagbezoekers zijn zonder registratie welkom op het conferentieterrein.
 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.