Onlangs ontvingen wij als Stichting Opwekking het bericht dat het registratiesysteem dat wij gebruiken, genaamd Buzaroo, is gehackt. Allereerst willen we duidelijk aangeven dat wij het bijzonder betreuren dat de informatie die ons is toevertrouwd, zij het via een extern bedrijf, in handen kon vallen van hackers die zich wederrechtelijk toegang hebben verschaft tot de data van Buzaroo.  Wij hebben betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan en dat is op deze manier geschonden. We bieden daarom onze oprechte excuses aan diegenen aan die hierdoor zijn getroffen. 

Feiten

De inhoud van dit datalek kunnen uw gebruikersgegevens (NAW-gegevens, telefoonnummer en e-mailadres) en ingevulde formulieren betreffen voor de activiteiten in 2016 en tot 5 januari 2017. De informatie waar zij zich toegang hebben verschaft bevatten echter niet uw wachtwoord, bank- en creditcardgegevens.  Er is melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. We weten op dit moment niet wat er met de gegevens is gebeurd. 

Toekomst

Voor de toekomst is het voor Opwekking van groot belang dat het registratiesysteem uitermate goed beveiligd is. Voor zover mogelijk spannen we ons daar tot het uiterste voor in. Buzaroo heeft hiervoor technische en organisatorische maatregelen genomen om dit te waarborgen.  

Wat kunt u zelf doen?

Wij willen u aanraden om uw mail nauwlettend in de gaten te houden en alert te zijn op phishingmails (kijk hier voor meer informatie) en spam. Verwijder meteen alles wat niet authentiek is, maar misschien wel lijkt op mail van Opwekking, banken, webwinkels en dergelijke. 

Meer informatie

Heeft u nog technische vragen over dit voorval, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met Buzaroo via . Voor vragen die betrekking hebben op Opwekking, kunt u mailen met . Via deze site houden we u op de hoogte van eventuele ontwikkelingen. 

 

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.