4-12-2018
Uitbreiding OPS pro met module HSV en liedbundel Gave
OPS pro is het beamerpresentatiepakket dat door Opwekking wordt samengesteld en uitgegeven. Jaarlijks worden de nieuwe Opwekkingsliederen toegevoegd en ook worden de mogelijkheden van het pakket uitgebreid. Sinds Pinksteren dit jaar draait OPS pro versie 8.1, waarin verbeteringen zijn doorgevoerd voor de ons bekende knelpunten. OPS pro 8.0 had al de mogelijkheid om Bijbelgedeelten te projecteren; daaraan toegevoegd is de Basisbijbel, die gratis wordt aangeboden. Onlangs is de veelgevraagde Herziene Staten Vertaling (HSV) als module beschikbaar gekomen. Verder is in samenwerking met Stichting Gave een nieuwe liedbundel verschenen voor OPS pro. Hierin staan 40 Opwekkingsliederen met vertaling in het Engels, Arabisch en Farsi. Voor de twee laatste talen is er een 'fonetische' ondertitel om Nederlanders mee te kunnen laten zingen. De Gave liedbundel is vooral bruikbaar in kerken die samen met vluchtelingen en migranten in hun eigen taal willen zingen. Een mooie manier om mensen zich thuis te laten voelen, en deze broers en zussen een volwaardige eigen plek in de gemeente te geven. Kijk voor meer informatie en direct bestellen in onze webwinkel.

15-11-2018
Thema Pinksterconferentie 2019: DIEPER met de Geest

De 49e editie van de Pinksterconferentie van Stichting Opwekking staat in het teken van ‘DIEPER met de Geest’. Tijdens de Pinksterconferentie willen we mensen bemoedigen en aansporen om DIEPER te gaan - door en met de Heilige Geest. Alleen als we dieper gaan zullen we meer ontdekken van Gods koninkrijk en van het levensveranderende werk van de Heilige Geest. Dat besef geeft hoop, niet alleen voor de toekomst, maar ook voor ons leven nu.

De klemtoon ligt deze conferentie op ‘met’ de Heilige Geest. Hiervoor is gekozen omdat we zelf een aandeel hebben in het werk van de Heilige Geest. De Bijbel maakt duidelijk dat we stappen moeten zetten in het leven met God, niet eenmalig, maar ons leven lang. Het is elke dag opnieuw onze keuze om onszelf over te geven en toe te wijden aan Christus, en daar vloeien concrete besluiten en acties uit voort. 

Als we vol van de Heilige Geest leven en samen met Hem dieper durven te gaan, zullen we door Hem geleid worden in alle aspecten van ons leven. Dan zullen we in staat zijn om licht te brengen, om smaak te geven. De hoop vanwaaruit wij zelf leven, mogen we ook weer doorgeven aan de mensen om ons heen. Zo worden we veranderaars van onze eigen omgeving en ons land. Nederland en de wereld heeft Jezus nodig en wij mogen zijn boodschap brengen.

De Pinksterconferentie 2019 vindt plaats van 7 t/m 10 juni op het terrein van Walibi Holland in Biddinghuizen. De registratie start op 1 februari 2019. Vanaf die datum kun je je opgeven als kampeerder en/of medewerker. Meer informatie komt de komende tijd beschikbaar via www.ikganaaropwekking.nl


02-11-2018
Global Leadership Summit: sponsor een student

De Global Leadership Summit (GLS) is een uitgelezen kans voor leiders om zich te ontwikkelen in hun leiderschap. Niet iedereen die aan de Summit zou willen deelnemen, heeft de mogelijkheid om zelf het bedrag op te brengen. Daarom zijn we een sponsorprogramma gestart: voor € 35,- maak je het mogelijk dat anderen kunnen deelnemen aan de GLS. Opwekking vult dit bedrag aan, zodat er voor elke € 35,- die binnenkomt aan sponsoring een extra deelnemer uitgenodigd wordt. Voor deze deelnemers zoals migrantenleiders, vluchtelingen of studenten, geldt dat ze zelf niet in staat zijn om de GLS te bezoeken vanwege de kosten. Wim Verkerk vertelde in de oktobereditie van Opwekking Magazine dat hij jaarlijks met een groeiende groep collega-ondernemers de GLS bijwoont. Ze namen een mooi initiatief: “Voor dit jaar hebben we elkaar als ondernemers uitgedaagd om allemaal de deelname van een student te bekostigen.” We willen je van harte uitnodigen dit initiatief over te nemen! Je kunt je bijdrage bij aanmelding op het registratieformulier aangeven. Alvast hartelijk dank.


02-11-2018
Opwekking Worship Weekend: aanbiddingsconcerten en opname Opwekkingsliederen
Zangfestijn gaat verder onder een nieuwe naam

Het Zangfestijn, het weekend waar ieder jaar in maart de nieuwe Opwekkingsliederen worden aangeleerd en opgenomen, gaat verder onder een nieuwe naam: Opwekking Worship Weekend. De nieuwe naam sluit aan bij de inhoud: een weekend dat in het teken staat van lofprijzing en aanbidding. In het weekend worden ook de nieuwe Opwekkingsliederen aangeleerd, en tijdens aanbiddingsconcerten opgenomen.

Het Opwekking Worship Weekend staat in het teken van aanbidding. De inspirerende workshops en seminars die op zaterdag worden aangeboden zijn helemaal op dit thema afgestemd. Daarnaast is in het programma veel ruimte ingebouwd voor ontmoeting. Dat maakt het tot een afwisselend en ontspannen weekend met tijd voor ontmoeting met God en voor elkaar. Bovendien is het een unieke gelegenheid om alvast kennis te maken met de nieuwe Opwekkingsliederen van cd 43 en deze aan te leren.

Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking: “Het Zangfestijn is jaren geleden ontstaan omdat het live opnemen tijdens de Pinksterconferentie steeds lastiger werd. Een specifiek weekend voor het instuderen en opnemen van de nieuwste Opwekkingsmuziek was makkelijker en bood bovendien de mogelijkheid voor extra programma-elementen. In de afgelopen jaren kwam de focus steeds meer te liggen op aanbidding. Dit kwam onder andere tot uiting in de aanbiddingsconcerten waar de nieuwe Opwekkings-cd en video’s werden opgenomen. De nieuwe naam geeft duidelijker aan waar dit weekend voor staat. Opwekking is gericht op geestelijke vernieuwing en muziek en aanbidding zijn daar een belangrijk onderdeel van.”

Naast de nieuwe naam is ook de locatie veranderd. In de voorgaande jaren werd het Zangfestijn georganiseerd op De Kroeze Danne in Ambt Delden. Het Opwekking Worship Weekend wordt vanaf 2019 gehouden op De Betteld in Zelhem in het weekend van 22 t/m 24 maart 2019. Klik hier voor meer informatie en reserveren.


16-10-2018
Met Timotheüs goed voorbereid op Kerstmis!

Het duurt nog even, maar veel kerken en gemeenten zijn al bezig met de voorbereidingen van advent en kerst. Timotheüs brengt graag een tweetal materialen onder je aandacht:

1. Kerstboekje Licht van de wereld
Ben je op zoek naar een kerstboekje om je eigen (klein-)kinderen of de kinderen in je kerk mee te verrassen? Dan is dit leuke lees- en doeboekje Licht van de wereld voor kinderen van 4 tot 8 jaar een aanrader! Het staat bomvol mooie verhalen, leuke puzzels en creatieve knutselwerkjes voor de tijd rondom kerst.

2. Adventsproject ‘Adventure’
Adventure is een gezinsboekje waarmee je als gezin samen met Jozef en Maria de reis van Nazareth naar Bethlehem maakt. Timotheüs heeft bij dit gezinsboekje materiaal ontwikkeld om in de kerkdienst te gebruiken. Het voorziet in vijf kindmomenten op de adventszondagen en eerste kerstdag. Een krachtige combi, doordat je de geloofsopvoeding thuis en in de kerk aan elkaar verbindt. Bestellen kan via onze webwinkel.

16-10-2018
Opwekking actief rondom Open Doorsdag

Vanuit Opwekking Services zijn we al jaren betrokken bij de organisatie van de Open Doorsdag. Bijzonder om als verschillende organisaties met ieder een unieke missie te bouwen aan dat ene koninkrijk van God! We ondersteunen Open Doors in het voortraject met logistieke en facilitaire zaken, en steken de handen ook ter plekke uit de mouwen om alles te realiseren. De Open Doorsdag vindt plaats op zaterdag 20 oktober in de Jaarbeurs, Utrecht rondom het thema: ‘Eén in Hem’.

28-09-2018
Opwekking Magazine vernieuwd

Het maandelijkse magazine van Opwekking heeft een restyling ondergaan. Het is opgefrist qua opmaak en ook in de bladindeling is een en ander gewijzigd. Hoofdredacteur Ruben Flach verwoordt het doel van dit magazine als volgt: 'We willen niet alleen de gemakkelijke weg gaan, maar soms ook met een knipoog even iets losmaken'. In Opwekking Magazine van oktober vind je artikelen over afwijzing, een Bijbelstudie over de (toch niet zo) onvoorwaardelijke liefde van God, vasten en een gebalanceerd verhaal over Halloween. Geloven in de praktijk krijgt handen en voeten met een artikel over schuldhulpmaatjes. En geloofsopvoeding stelt je de vraag: wie zijn jouw medeopvoeders in het geloof? Benieuwd? Vraag een gratis proefnummer aan via .

20-9-2018
Willow Creek benoemt onafhankelijke adviescommissie

Willow Creek heeft een onafhankelijke evaluatie- en adviescommissie benoemd die het onderzoek gaat leiden naar de beschuldigingen die zijn geuit tegen Bill Hybels. Tevens heeft de commissie opdracht gekregen om de structuur van de organisaties (Willow Creek Community Church en Willow Creek Association) te evalueren, en brengt zij een advies uit ten aanzien van de toekomst. Evangelicale christenleiders buiten Willow Creek hebben namen voorgedragen voor de adviescommisie, die als de Willow Creek Independent Advisory Group aan haar taak begint. De commissie is volledig autonoom en heeft geen leden vanuit Willow Creek zelf. Begin 2019 hoopt zij haar onderzoek af te ronden en de resultaten te kunnen presenteren. Het volledige bericht vind je hier.

Al eerder communiceerden we via een interview op Groot Nieuws Radio, waarom we de verkoop van de boeken van Bill Hybels voorlopig hebben stopgezet. Het interview is hieronder terug te luisteren.


18-9-2018
Selectie Opwekking-cd 43 van start

Een van de eerste activiteiten die na de zomer van start gaat, is het selecteren van de nieuwe serie Opwekkingsliederen. Eind augustus vond de eerste vergadering van de selectiecommissie voor alweer cd 43 plaats. De komende weken staan voor de leden van de selectiecommissie in het teken van luisteren naar veel muziek en samen een keuze maken voor twaalf nieuwe Opwekkingsliederen die op cd 43 terechtkomen. Heb jij nog een mooie suggestie, of zelf een prachtig aanbiddingslied geschreven? Lees hier hoe je het kunt inzenden. We zien uit naar een prachtige nieuwe cd!

12-9-2018
Global Leadership Summit: kom uit je comfortzone!

Tijdens de Global Leadership Summit afgelopen zomer in Chicago liep er één boodschap als opvallende rode draad door de toespraken: kom uit je comfortzone! Mooi hoe Danielle Strickland dat gepassioneerd verwoordt: ‘Leef een beter verhaal!’ en dat toepast op de ongekende mogelijkheden die de samenwerking van mannen èn vrouwen brengt. Maar dat is alleen mogelijk als je erin gelooft, je angst aan de kant zet, en weigert op te geven als het lastig wordt. Erwin McManus hield een vurig betoog om de middelmatigheid te doorbreken, en de grenzen van ons leven op te zoeken – de angst voorbij want ‘je angsten bepalen de grenzen van je vrijheid’. Ook als je – net als hij vanuit zijn jeugd en in zijn recente strijd tegen kanker – alle reden hebt om in je pijn en gebrokenheid te blijven zitten. Kortom: inspiratie en waardevolle input voor leiders die ernaar verlangen om door hun leiderschap heen een bijdrage te leveren aan de wereld om zich heen! Mis de GLS niet, en kijk op www.opwekking.nl/gls voor het complete sprekersaanbod en praktische informatie.

7-9-2018
Afscheid Bart Visser en welkom James MacMillan en Daniël van der Lei

Met Pinksteren hebben we afscheid genomen van Bart Visser, die jarenlang als pianist, lid van de selectiecommissie en arrangeur betrokken was bij de Opwekkingsliederen. Zijn taak wordt door twee personen overgenomen: Daniël van der Lei zal in de Opwekkingsband actief zijn en James MacMillan zal de verantwoordelijkheid rondom de bladmuziek op zich nemen. We zijn dankbaar dat Bart zijn talenten zo lang heeft willen inzetten om van de Opwekkingsliederen iets moois te maken. En we heten James en Daniël van harte welkom op deze nieuwe plek!


9-8-2018
Oudstenteam en voorganger Willow Creek gemeente treden af

Tijdens een ledenvergadering op de avond voorafgaande aan de GLS 2018 in Chicago hebben het oudstenteam en de ‘lead pastor’ van de Willow Creek Community Church in Chicago kenbaar gemaakt dat zij hun taken neerleggen. Voorganger Heather Larson stopt per direct. Het oudstenteam treedt gefaseerd af tot uiterlijk 31 december dit jaar.

De besluiten om af te treden werden afzonderlijk van elkaar kenbaar gemaakt na het voorlezen van verklaringen over de situatie van de afgelopen maanden rondom de oprichter van de gemeente, Bill Hybels. Er werd vergeving gevraagd voor fouten die gemaakt zijn, niet alleen in het proces maar ook in de omgang van het oudstenteam met Bill Hybels. Ten opzichte van de beschuldigingen werd aangegeven dat de omgang met diegenen die de beschuldigingen geuit hebben verkeerd was. Toegegeven werd dat Bill Hybels niet alleen ook menselijk is, maar ook dat men gelooft dat zijn zondige gedrag (of zonden) verder gingen dan wat hij zelf eerder vanaf het podium had toegegeven. De verklaringen zijn integraal terug te lezen op de website van de gemeente: https://www.willowcreek.org/en/august-8-statement. De leiders kondigden grondige onderzoeken aan naar zowel het leiderschapsmodel van de gemeente alsook naar de beschuldigingen die geuit zijn met betrekking tot het gedrag van Hybels.

Stichting Opwekking zal in afwachting van de uitkomst van het onderzoek naar het gedrag van Hybels de verkoop van materialen waarvan hij de auteur is, stopzetten.

De Global Leadership Summit, waarvan Hybels bedenker en oprichter is, zal wel conform plan doorgaan. Stichting Opwekking is van mening dat, gezien het feit dat er geen enkele verbinding meer is tussen de GLS en Hybels, deze conferentie nog steeds een belangrijke en waardevolle bijdrage kan leveren aan leiderschapsontwikkeling in Nederland. Het Global Leadership Network, zoals de organisatie van de GLS zal gaan heten, heeft oprichter en voorganger van de Life Church (www.life.church) Craig Groeschel bereid gevonden om de komende jaren voortrekker te zijn van de GLS. Hij zal ook de GLS 2018 als spreker openen.

Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan zal Opwekking dit via haar kanalen communiceren.

8-8-2018
Ontwikkelingen Willow Creek en GLS

In april jl. werden we geconfronteerd met het nieuws dat er door diverse vrouwen en ex-leiders van Willow Creek beschuldigingen waren geuit over vermeend (seksueel) wangedrag van de oprichter en tot dusver voorganger van de gemeente, Bill Hybels. Naar aanleiding van die beschuldigingen en vanwege de druk die ontstond, ook richting de gemeente, besloot Hybels op 10 april om al zijn taken neer te leggen. Ook binnen de Willow Creek Association vanwaaruit onder andere de Global Leadership Summit (GLS) wordt georganiseerd, heeft Hybels alle taken neergelegd. De organisatie van de GLS benadrukt dat er sinds april geen enkele betrokkenheid is van Bill Hybels, ook niet bij de GLS 2018. ‘Er is geen weg voor hem om terug te keren’, zo stelt de organisatie. 

Afgelopen zondag, 5 augustus, publiceerde de New York Times een artikel waarin Bill Hybels opnieuw werd beschuldigd van seksuele zonden en machtsmisbruik, in dit geval in relatie tot een voormalige assistente. De nieuwe beschuldigingen waren aanleiding voor Steve Carter, één van de nieuwe voorgangers van de Willow Creek gemeente, om zijn taken per direct neer te leggen. Hij schrijft in zijn blog dat er fundamentele verschillen van mening waren met het oudstenteam over de aanpak van de ontstane situatie. Dit alles raakt de gemeente en haar leden diep.

De afgelopen tijd hebben de Willow Creek Association en de gemeente samengewerkt en gezocht naar de juiste vorm om een onafhankelijk onderzoek in te stellen, zoals ook gevraagd door de slachtoffers, om alle huidige en eventuele toekomstige beschuldigingen te onderzoeken. De belangrijkste eis is dat alle betrokkenen instemmen met de onderzoekers. De komende dagen zal Willow Creek meer details verstrekken over het vormen van een adviesraad bestaande uit externe (bekende) christelijke leiders uit de Verenigde Staten die toezicht zullen houden op een onafhankelijk onderzoek. Deze raad zal volledige autonomie en autoriteit hebben om het onderzoek uit te (laten) voeren. Bovendien heeft zich een externe, anonieme sponsor gemeld die de kosten van dit onderzoek volledig zal dekken. Dit zal er ervoor zorgen dat er geen ongepaste invloed is op het proces en de conclusies van het onderzoek.    Deze week vindt de Global Leadership Summit 2018 plaats, vanuit de Willow Creek gemeente in Chicago. Ondanks de moeilijke fase in het werk en in de kerk is besloten deze toch door te laten gaan. Terwijl er gewerkt wordt aan het naar boven krijgen van de waarheid en aan gerechtigheid, hoopt de organisatie dat de GLS opnieuw tot zegen en inspiratie zal zijn voor duizenden bezoekers in zowel de Verenigde Staten als de rest van de wereld.

In Nederland is Stichting Opwekking verantwoordelijk voor de GLS. Hoewel Opwekking geen formele binding heeft met de Willow Creek Association of de kerk, voelen we ons sterk verbonden met de visie om christenen te helpen zich te ontwikkelen in leiderschap, en van daaruit ook met de GLS.

In afwachting van het onderzoek en de uitkomst ervan wil Opwekking benadrukken zich betrokken te voelen bij en intens verdriet te ervaren over de situatie van alle betrokkenen bij deze situatie, zowel degenen die de beschuldigingen geuit hebben, als Bill Hybels, de gemeente en de Association en haar medewerkers. Zonder op enigerwijze een conclusie te trekken of oordeel uit te spreken in deze situatie willen we beklemtonen dat iedere vorm van machts- en/of seksueel misbruik en manipulatie door wie dan ook, niet past binnen de Bijbelse kaders van (gezond) leiderschap. Ook heeft Opwekking transparantie en openheid hoog in het vaandel.

We zijn van mening dat de GLS als leiderschapsconferentie nog steeds een belangrijke bijdrage kan leveren aan het ontwikkelen van leiderschap, ook in Nederland. Daarom is besloten om vooralsnog de GLS ook in Nederland in het seizoen 2018/2019 conform gepland te laten plaatsvinden.We blijven bidden voor allen die bij deze situatie betrokken zijn. Ook bidden we dat God de stappen die genomen worden en het proces zal leiden en dat uiteindelijk Hij alle eer zal krijgen.


16-7-2018
Inschrijving Global Leadership Summit van start

De registratie voor de Nederlandse editie van de Global Leadership Summit - een van de grootste leiderschapsconferenties wereldwijd – is van start. Deze unieke tweedaagse conferentie van Willow Creek is gericht op het toerusten en inspireren van (christen)leiders in de breedste zin van het woord. Sprekers van wereldklasse die hun sporen hebben verdiend in wetenschap, maatschappij, kerk en bedrijfsleven zoals John Maxwell, T.D. Jakes, Simon Sinek en Danielle Strickland delen hun best lessons. Daarnaast is er in het programma bewust verwerkingstijd ingepland zodat je de aangereikte tools - samen met je team - kunt vertalen naar je eigen omgeving.

Half augustus wordt het startschot voor de Summit van 2018/2019 gegeven op de plek waar het allemaal begon: in Chicago. Vanuit de visie dat goed, gezond en geïnspireerd leiderschap de basis vormt voor gezonde kerken en organisaties organiseert de Willow Creek Association al jarenlang de GLS. Speerpunten daarbij zijn leiderschapsontwikkeling, visie-overdracht en praktische toepasbaarheid. Vanuit Amerika wordt het onderwijs vervolgens in meer dan 135 landen en meer dan 60 talen aangeboden door lokale organisaties.

Tijdens de GLS in Chicago wordt ook het sprekersaanbod voor de Nederlandse Summit vastgesteld, die in het najaar van 2018 en het voorjaar van 2019 op verschillende locaties verspreid over Nederland plaatsvindt. Kijk hier voor data en locaties.

Wil je groeien in leiderschap en je door God gegeven mogelijkheden en talenten benutten? Kom dan naar de GLS en ontdek hoe jij op jouw plek van invloed kunt zijn! Geef je vandaag nog op via www.truetickets.nl/gls.

 

13-7-2018
Nieuwe bestuursleden bij Opwekking

Opwekking verwelkomt per 1 september 2018 twee nieuwe bestuursleden: mevrouw Ruth Sleebos en mevrouw Inge Dijkshoorn treden toe voor in eerste instantie één jaar, beiden als algemeen bestuurslid. G.C. (Inge) Dijkshoorn woont in Nootdorp, en is in het dagelijks leven rechter in opleiding. R. (Ruth) Sleebos uit Emmeloord is Algemeen Secretaris bij de VPE (Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten Nederland).

Ruth Sleebos  Inge Dijkshoorn

In juni jl. nam W. (Watsien) Valk na 26 jaar afscheid als bestuurslid. Opwekking bedankt Watsien Valk voor de jarenlange inzet en is haar zeer erkentelijk voor haar bijzondere bijdrage aan de ontwikkelingen van het werk van de stichting.


13-7-2018
Zangfestijn van Opwekking op nieuwe locatie

Het Zangfestijn, het jaarlijkse opnameweekend voor de nieuwste Opwekking-cd en -dvd verhuist in 2019 van De Kroeze Danne naar vakantiepark De Betteld in Zelhem. De Kroeze Danne in Ambt Delden werd te klein voor het groeiend aantal deelnemers aan het Zangfestijn. Daarnaast liggen er plannen om het programma inhoudelijk verder te ontwikkelen, waardoor er nog meer bezoekers worden verwacht. Dit heeft ervoor gezorgd dat Stichting Opwekking heeft besloten in 2019 van locatie te wisselen.

Opwekking denkt na over een nieuwe naam voor dit evenement, dat een combinatie is van een opnameweekend en een aanbiddingsconferentie voor iedereen die betrokken is bij aanbidding en muziek. De nieuwe naam zal in het najaar van 2018 bekendgemaakt worden.

Het opnameweekend zal in 2019 plaatsvinden van 22 tot 24 maart. De aanmeldingen voor het weekend, op de nieuwe locatie, starten naar verwachting op 1 november.


13-4-2018
Ontwikkelingen Willow Creek en Global Leadership Summit: Bill Hybels legt taken neer.

Bill Hybels, oprichter en leider van de Willow Creek Community Church in Chicago, besloot afgelopen week zijn taken als senior-pastor neer te leggen. Hij zou in oktober na 42 jaar voorgangerschap met pensioen gaan en afzwaaien, maar stopt per direct.

Hij besloot hiertoe naar aanleidingen van beschuldigingen aan zijn adres over (seksuele) misdragingen die uiteindelijk eind maart in de pers verschenen. In een gemeentevergadering van Willow Creek werd duidelijk dat bij extern en onafhankelijk onderzoek geen bewijs werd gevonden voor de beschuldigingen. Het oudstenteam van zijn gemeente bevestigde dit en stelde zich volledig achter het leiderschap van Bill Hybels. Vanwege de aanhoudende geruchten en druk en om de gemeente en de Global Leadership Summit (GLS) te sparen voor verdere schade besloot Hybels toch om zijn taken neer te leggen. Hij deelde zijn besluit hierover op 10 april jl.

Bill Hybels is in Nederland vooral bekend van de Global Leadership Summit (GLS). Hij is niet alleen de bedenker en oprichter van de Willow Creek Association, maar ook de spreker en host tijdens de GLS. Onlangs was hij nog in Nederland voor een coachsessie.  In Nederland wordt de GLS georganiseerd door Stichting Opwekking op vijf verschillende locaties.

Opwekking heeft leiderschapsontwikkeling als een van haar speerpunten en zal zich blijven inzetten voor de ontwikkeling van gezond leiderschap in Nederland. Wij hopen dat de GLS hier onderdeel van zal blijven en dat de groei van de afgelopen jaren voortgang zal krijgen.

Opwekking en de GLS in Nederland scharen zich vooralsnog achter het besluit van de oudsten van de gemeente in Chicago en het bestuur van de Willow Creek Association. Wat deze ontwikkelingen betekenen voor de GLS wereldwijd en in Nederland is op dit moment nog niet duidelijk. We blijven de ontwikkelingen volgen en zullen, indien nodig, nadere informatie verstrekken.

 

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.