De versie van OPS Pro 2017 (OPS 8) die sinds Pinksteren 2017 is geleverd blijkt bij een groot aantal gebruikers problemen op te leveren. Het grootste probleem zit in de eigen liedbundels die zijn overgenomen uit de vorige versie (OPS 7 vanaf 2011 t/m 2016). Daardoor ontstaan vastlopers en crashes van Presenter. Ook blijken andere functies van OPS 8 niet bij iedereen goed te werken. Uiteraard hebben onze ontwikkelaars en testers hun uiterste best gedaan om de problemen boven water te halen en op te lossen. 

We hebben goed nieuws!
Er staat een update klaar van OPS 8. Als u een internetverbinding heeft, zal OPS 8 zelf constateren dat er een update is. In deze versie zijn de crashproblemen opgelost, wordt het aangesloten beeldscherm of de aangesloten beamer automatisch gezien, en is nog een aantal andere zaken verbeterd. Indien u liedbundels uit OPS 7 heeft overgenomen raden we u aan onderstaande stappen te volgen: 

  • U dient OPS 8 opnieuw te downloaden met de link die u per e-mail ontvangen heeft, tegelijk met uw licentie. Heeft u die niet meer, dan kunt u ook inloggen op de webwinkel en daar de download ophalen.
  • Voordat u installeert: verwijder OPS 8 via (Windows) Start – (Programma’s) – OPS 8 – Uninstall
  • Navigeer na het verwijderen van OPS 8 naar de map: C:\ProgramData\Stichting Opwekking\OPS 8 (mocht u geen map ProgramData zien, kopieer dan bovenstaande regel en plak die in de zoekbalk van Verkenner)
  • Verwijder in die map in ieder geval: Songs.sqlite, Songs.search.sqlite (indien u deze ziet). De overige bestanden en mappen mag u laten staan.
  • Installeer daarna het net gedownloade OPS 8 installatieprogramma.
  • Na installatie dient u, als u eigen bundels heeft in OPS 7, de conversie opnieuw uit te voeren: Start die via (Windows) Start – (Programma’s) – OPS 8 – OPS Database Converter
  • Laat dit programma zijn werk doen, totdat er ‘Gereed’ verschijnt.
  • Sluit dan het programma via de knop [Sluiten]

Hierna beschikt u over de laatste versie van OPS 8.

OPS Pro is een multimediaal presentatieprogramma waarmee u in uw gemeente op eenvoudige wijze de teksten van liederen kunt presenteren, PowerPoint presentaties en videoclips kunt weergeven. Ook bevat het pakket afdrukmogelijkheden voor liedbladen en liedbundels. Het OPS Pro pakket bevat de volledige serie Opwekkingsliederen, Opwekking voor Kids en life@opwekking. Daarnaast zijn de muziekbundels van Timotheüs, de bundels van Johannes de Heer en de Unie van Baptisten opgenomen. Gebruikers hebben de mogelijkheid om eigen of andere liederen toe te voegen. Elk jaar rond Pinksteren verschijnt een nieuwe versie.

Na de eerste aanschaf van OPS Pro kan men zich registreren als gebruiker; dat geeft jaarlijks recht op een voordelige update. Zo blijft u up-to-date en hebt u altijd de nieuwste liederen tot uw beschikking. OPS Pro is al vanaf 2015 alleen als download beschikbaar en dient geactiveerd te worden via een door de gebruiker te ontvangen activatiecode in combinatie met het e-mailadres.

Aanvullende achtergronden en filmpjes zijn hier te downloaden.

Bestellen kan via onze webwinkel. De volgende video toont u hoe u OPS Pro bestelt, download en installeert. Let op: de video gaat over de versie van 2015, het licentiebestand is vervangen door een licentiecode.  

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.