Ik heb OPS Pro 2012 geïnstalleerd, evenals VLC, en nu speelt YouTube niet meer af, wat nu?

Helaas is dit een probleem van de VLC-player en niet van OPS Pro 2012. Er blijkt een probleem te zijn in het koppelen van YouTube filmpjes en de VLC-player. Om de oplossing te kunnen uitvoeren, moet u Administrator rechten op de PC hebben. Is het uw pc thuis, dan heeft u die wel, in de kerk kan dat anders zijn.

Download, door met rechts op de link te klikken en te kiezen voor 'Opslaan als...' of 'Link opslaan als...' (browser afhankelijk), dit bestand. Kies een eenvoudig terug te vinden locatie op uw harde schijf. (Mocht u per ongeluk toch links klikken, geen probleem, sluit het venster en herhaal met rechts klikken). Vervolgens start u Windows Verkenner en bladert u naar map: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\lua\playlist (voor Windows Vista en 7 - 64 bit machines) of naar map: C:\Program Files\VideoLAN\VLC\lua\playlist  (voor Windows XP en Windows Vista en - 7 32-bit machines). Vervang het daar aanwezige bestand ‘youtube.luac’ door het bestand dat u zojuist heeft gedownload. Bevestig in Windows Vista, 7 en 8 de veiligheidswaarschuwingen en bevestig het overschrijven van het bestand.

Start nu OPS Presenter, zoek met uw browser een YouTube filmpje, kopieer de URL in de playlist en test dit in OPS Presenter door het item in een kolom te plaatsen en op de afspeelknop te drukken. Het filmpje wordt nu weergegeven. De eerstvolgende update van de VLC-player zal een oplossing bevatten, zo lezen we op de site van Videolan.

Ik heb OPS Pro 2012 geïnstalleerd en wil YouTube in de playlist zetten, maar dat is grijs en niet aan te klikken?

Kies in Presenter menu Extra - Opties... tabblad Media speler en selecteer 'VLC-player'.

Waarom werken mijn oude playlists niet meer in de 2011/2012 versie?

De nieuwe OPS Pro versies 2011 en 2012 hebben voor de playlist een nieuw formaat, waardoor het oude formaat niet meer bruikbaar is (voor kenners: xml-formaat).

 

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.