Kan ik OPS 2010 in een netwerk gebruiken?

Dat is zeker mogelijk. Daarvoor moeten een paar handelingen worden uitgevoerd:

 • Download de laatste update van OPS Pro 2010 via de downloadpagina;
 • Installeer op elke afzonderlijke pc in het netwerk OPS 2010 en installeer vervolgens de update uit stap 1;
 • Verplaats de map met OPS bestanden naar een netwerkmap:
 • maak de netwerkmap aan, bijvoorbeeld "N:\Kerk\OPS"
 • verplaats de bestanden:
 • Vista en Windows 7: C:\ProgramData\Opwekking 2010\OPS
 • XP: C:\Documents and settings\All users\Application Data\Opwekking 2010\OPS
 • kopieer ALLE bestanden naar de netwerkmap, dus ook de submappen;
 • Download het volgende bestand en pak het uit, om een registerverwijzing te maken: OPSKEY.zip
 • Bewerk eerst bestand OPSKEY.cmd met Kladblok of Notepad en pas daarin de regel aan: REG ADD "HKCU\Software\VB and VBA Program Settings\OPSPro65\OPS" /v OPSpath /t REG_SZ /d "C:\Documents and Settings\All Users\Applications\Opwekking 2010\OPS" /f
 • Verander "C:\Documents and Settings\All Users\Applications\Opwekking 2010\OPS" in de netwerkmap in (bijvoorbeeld) "N:\Kerk\OPS", sla het bestand op en dubbelklik er dan op. Windows meldt vervolgens dat het commando is uitgevoerd.

Start de pc opnieuw op en OPS 2010 moet nu met de ingestelde netwerkmap werken. Desgewenst kunnen de originele bestanden van de pc verwijderd worden (let op: maar NIET de mappen in Program Files!).

Ik krijg een Runtime error 339 over MoviePlayer.ocx. Hoe los ik dit op? (OPS Pro 2010 en eerder)

Bij de installatie is een module niet of niet goed in het register geregistreerd. Een oorzaak kan zijn dat de beveiligingsinstellingen van Windows Vista of Windows 7 te scherp staan afgesteld. Om het probleem op te lossen kan het beste de beveiliging uitgeschakeld worden (zie de vraag hierna) en vervolgens (dus na het herstarten van de pc):
In Windows via 'START - Uitvoeren' intypen: cmd + Enter

Er verschijnt een DOS scherm. Neem de volgende regel exact over (inclusief de quotes, regel kan over twee regels getoond worden, daar geen spaties toevoegen): regsvr32 "C:\Program Files\Opwekking 2010\OPS\MoviePlayer.ocx"

Start hierna de pc opnieuw op.

Ik heb OPS Pro 2010 geïnstalleerd en krijg een Run time error 429, wat nu?

Dit kan vele oorzaken hebben, maar de meest waarschijnlijke is dat u OPS Pro niet met administrator rechten hebt geïnstalleerd of Windows Vista of 7 gebruikt met de veiligheidsinstellingen te scherp afgesteld. Schakel in Windows Vista de UAC uit (Gebruikersaccountcontrole, zie hieronder bij de vraag hiervoor in deze FAQ). Installeer OPS Pro 2010 opnieuw. In Windows 7 stelt u het beveiligingsniveau in op standaard. Na wijziging van het beveiligingsniveau in Vista of 7 altijd de pc opnieuw opstarten.

Installatie van OPS Pro 2010: overnemen bundels gaat niet of niet helemaal goed?
Probeer altijd of een tweede keer wel lukt. Controleer of in de eigen teksten liederen zijn die in de liedtekst een eerste regel bevatten die leeg is. Herstel dat door die te verwijderen. Check of de titel of de beginregel van de liederen niet uit meer dan een regel bestaat (ga met de cursor door de velden, staat er tekst na twee vreemde tekens, verwijder die dan). Lukt het niet, neem dan contact met ons op.

Ik heb Windows 7 geïnstalleerd en toen OPS Pro 2009, maar die geeft bij Projectie de melding dat het niet werkt?

Bij het maken van OPS Pro 2009 was Windows 7 nog niet beschikbaar, dus het was onduidelijk welk versienummer Microsoft voor Windows 7 zou hanteren. Dat is nu wel bekend en we hebben de controle op de Windows versie in Projectie aangepast, zodat OPS Pro 2009 wel werkt onder Windows 7. Zie onze download pagina voor de laatste update op OPS Pro 2009.

Installeert OPS Pro 2009 goed onder Windows Vista en 7?

Ja. De installatieprocedure voor versie 2009 is aangepast, zodat die nu zonder problemen wordt uitgevoerd op Windows Vista en 7. Ook op Windows XP doen zich geen problemen voor.

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.