Vanwege de vakantieperiode is ons kantoor gesloten van zaterdag 1 t/m zondag 16 augustus.

Geschiedenis

Het verhaal van Willow Creek begon in 1975 in Illinois. Een handjevol studenten onder wie Bill Hybels, de latere voorganger, organiseerde samenkomsten voor jongeren. De diensten groeiden al snel uit tot grote samenkomsten met een laagdrempelig karakter waar iedereen zich thuis voelde. Vandaag de dag heeft Willow meer dan 28.000 bezoekers per weekeinde op verschillende locaties in de omgeving van Chicago.

Goed en gezond leiderschap

Vanuit het besef dat de principes en ervaringen in hun kerk van onschatbare waarde waren voor andere lokale kerken wereldwijd, is in 1992 de Willow Creek Association opgericht. Speerpunten van WCA zijn leiderschapsontwikkeling, visie-overdracht en praktische toepasbaarheid in kerken wereldwijd. Gezonde kerken en organisaties beginnen immers bij goed, gezond en geïnspireerd leiderschap.

Global Leadership Summit

Eén van de belangrijkste tools die Willow Creek aanbiedt op het gebied van leiderschapsontwikkeling is de Global Leadership Summit, waar deze drie speerpunten samenkomen. De gevleugelde woorden van Bill Hybels: ‘Iedereen wint als een leider zich ontwikkelt en beter wordt’ staan boven deze jaarlijkse leiderschapsconferentie. De GLS vindt in augustus plaats in Chicago en is tegelijkertijd via livestream te zien op gastlocaties in heel Amerika. Vervolgens wordt de GLS als videoconferentie wereldwijd georganiseerd in meer dan 135 landen op alle continenten, op ruim 900 locaties, voorzien van ondertiteling in de plaatselijke taal. Naast toespraken van gerenommeerde sprekers uit kerk, samenleving, bedrijfsleven en wetenschap is er nadrukkelijk aandacht voor persoonlijke reflectie en in teamverband napraten over de praktische toepassing.

Global Leadership Network

Per 1 april is de naam Willow Creek Association veranderd in Global Leadership Network. De visie van de GLN is: We envision a movement of Christians and churches maximizing their full leadership potential to impact the world.

Organisatie

In Nederland is de organisatie van de GLS in handen van Stichting Opwekking. Na vele jaren het werk van Willow Creek Nederland te hebben ondersteund, heeft er in oktober 2016 een fusie plaatsgevonden. Daarmee heeft Opwekking de activiteiten van Willow Creek overgenomen, waaronder ook de GLS.

 

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.