Compassion is een christelijke, internationale hulporganisatie die kinderen in extreme armoede helpt zich zo gezond mogelijk te ontwikkelen. Compassion is werkzaam is 25 ontwikkelingslanden en helpt kinderen via lokale projecten van lokale kerken. De kinderen krijgen in een veilige, kindvriendelijke omgeving onderwijs, gezonde voeding, medische zorg, sociaal en emotionele vorming en horen het evangelie van Jezus Christus. Het doel: hen in Jezus’ naam van armoede bevrijden en hen helpen op te groeien tot zelfredzame, gezonde, christelijke volwassenen.

Compassion verbindt mensen in Nederland en België aan kinderen in extreme armoede. Door deze één-op-één-relatie krijgen kinderen de kans om de armoedecirkel te doorbreken en mensen hier een manier om sociale gerechtigheid een vaste plek in hun leven te geven. Wij geloven namelijk dat ieder kind belangrijk is en dat extreme armoede te verslaan is.

WAT HEEFT COMPASSION MET LEIDERSCHAP?
Compassion wil alle jongeren in de Compassion-projecten op maat begeleiding bieden in het doorlopen van een opleiding en het vinden van een baan. Zowel jongeren die op academisch niveau kunnen leren, als jongeren die op beroepsniveau presteren, krijgen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. Daarnaast ontvangen jongeren een leiderschaps- en discipelschapscurriculum. Compassion vindt het belangrijk dat jongeren vanuit hun relatie met God leren wat het is om als christen te leven. Daarom worden ze toegerust in leiderschap om op hun eigen niveau verschil te maken in hun omgeving.

www.compassion.nl

Sponsoren GLS

Subsponsor:

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.