Mark en Christine van Straaten begonnen Grace Family in 1992 in een kleine school. In 1997 namen ze deel aan de Summit in Chicago en dat zette hun leven op de kop. Ze keerden terug naar Durban en veranderden de manier waarop ze hun kerk leidden. God zegende hun moed en visie, en tot op de dag van vandaag groeit de kerk en bereikt ze mensen met het goede nieuws van Christus. Momenteel hebben ze negen diensten per weekend, verspreid over drie locaties met zo’n 4000 bezoekers.

Skip Collins kwam in 2007 naar de Grace Family Church en is voorganger van de kerk in uMhlanga. Ook is hij nauw betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse GLS op zijn locatie.

De GLS is van invloed (geweest) op Skips leven en de kerk
‘In 2012 zei Craig Groeschel in zijn toespraak: “Als je niet dood bent, ben je nog niet klaar”’, zegt Skip. ‘Ik was toen 58 en mijn vrouw en ik zaten midden in de legenestfase. Ik vroeg me letterlijk af wanneer ik ‘klaar’ zou zijn. Slechts een paar maanden later kregen mijn vrouw en ik de kans om onze eigen non-profitorganisatie te starten: een huis voor vondelingen. De woorden van de GLS klonken nog in mijn oren, en vier jaar later hadden we 37 baby’s onder onze hoede in afwachting van hun adoptie of terugkeer naar hun gezin.’


De GLS v
erandert de cultuur van Grace Family Church
Skip kan veel verhalen vertellen over de veranderingen die hij heeft gezien in GLS-deelnemers. Eén van de meest recente is de culturele transformatie in zijn kerk na de GLS van 2016. Bekijk Skips verhaal in deze video waarin hij vertelt hoe zijn kerk is veranderd: ‘We zijn de Willow Creek Assocation voor eeuwig dankbaar voor hun visie om wereldwijd leiders te trainen.’ De video is niet ondertiteld, rechtsonder in het filmpje kan je wel klikken op Engelse ondertiteling, tijdens de GLS zullen alle video's wel vertaald zijn.


‘Ik spreek namens onze hele staf en kerk als ik jullie bedank. We zijn voor altijd veranderd!’


 

In Nederland worden er ook Global Leadership Summits georganiseerd, de organisatie is in handen van Stichting Opwekking. Kom ook naar de GLS en ontdek hoe jij het verschil kunt maken en van invloed kunt zijn op jouw familie, kerk, werk en leefomgeving.

Sponsoren GLS

Subsponsor:

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.