De deelnemers van de GLS zijn mensen uit kerk en bedrijfsleven die zich graag laten uitdagen en inspireren om het beste uit hun leiderschap te halen. Tijdens de GLS krijgen zij handvatten aangereikt hoe ze zich als leider kunnen blijven ontwikkelen in de praktijk van werk, kerk of bedrijf. Een aantal enthousiaste deelnemers laten we aan het woord:

Jaap Lagerweij

Ik denk dat ik me hier uitstekend thuis voel vanwege enerzijds de evangelische passie en anderzijds de bedrijfskundige, bedrijfsmatige nuchterheid. Die melange vind ik heerlijk! Dat is wie ik ben!

Fiona S. Huang

Geweldig om deze GLS mee te maken! Ik las erover op de website, en ik dank God voor de kans om erbij te zijn. Ik geniet van de krachtige boodschap, zeker zo aan het begin van het jaar. Gisteren hoorden we over de passie om je droom na te jagen en dat zette me aan het denken over het nieuwe jaar dat voor me ligt. Ik heb kennisgemaakt met een andere deelneemster die naast me zat; samen hebben we een goede tijd en leren we veel.

Lisanne Heikamp

Ik ben al voor de tweede keer op een GLS. Wat ik mooi vond is vooral de toespraak over de inzet van werknemers. Als werknemers gemotiveerd zijn - ook als er telkens gedoe is - als de visie duidelijk is, als de werknemers weten waarvoor ze gaan werken.... Ik denk dat er dan veel meer motivatie is. Als zij het idee hebben dat ze echt iets kunnen bijdragen aan het geheel, als hun inzet belangrijk is, krijg je ook gemotiveerde werknemers! Sommige dingen weet je wel, maar dingen zakken ook weer weg. Je moet er de tijd voor nemen. En dat ga ik vandaag doen: voor nieuwe inspiratie, nieuwe energie, weer nieuwe goals maken, doelen, en er weer voor gaan. En ik heb genoten!

Merel Rolink

Sommige mensen gaan het bos in en die doen daar heel veel inspiratie op. Bij mij werkt dat niet. Maar als ik hier ben, krijg ik enorm veel inspiratie! Ik denk dan niet van tevoren na over wie ik wil horen, maar van alles wat je hoort pik je dingen op. En dat zet me onwijs aan het denken. Bij die eerste spreker had ik zoiets van: ‘Ik ga mijn hele werk omgooien, ik ga het anders doen. Ik moet mijn meetings anders gaan regelen/voorbereiden.’ Dat is misschien niet heel realistisch, maar het helpt me wel om kritisch na te denken over hoe je dingen doet en waarom. Dat vind ik gewoon heel erg mooi, dat het je aan het denken zet!

Anne van der Lei

Het is moeilijk om te filteren uit zoveel waardevolle informatie wat je er echt uit wilt halen. Maar wat me is bijgebleven, is die verbondenheid met jezelf, met God en met je team en dat ik heel erg op prikkels reageer. Ik neem vaak niet de rust om echt naar mensen te luisteren die mijn kantoor binnenlopen. Dan ben ik alweer bezig: oh, daar komt een pling, ik hoor een mailtje binnenkomen, dan ben ik daar met mijn gedachten naartoe. Maar als je in verbinding blijft met God en ook die rustmomenten - dat je alles even uitzet - op je werk weet in te bouwen dan kom je weer meer in verbinding. En ik denk dat dat is wat ik mis. Ook thuis. Je ziet die tendens dat iedereen continu bezig is met zenden. Dan denk ik: eventjes die pauzeknop indrukken. Je moet de juiste prikkels filteren. En je hoeft er niet direct op te reageren. Je kunt ook best eens dingen even laten gaan.

Joël Aerts (Host GLS)

De GLS is het eerste wat ik in mijn agenda zet elk jaar. Hèt evenement om je eigen leiderschap te ontwikkelen. Als je christen bent, of je nou in de kerk actief bent, of in een zakelijke omgeving... juist die twee brengt de GLS samen. En dat is uniek in zijn soort. Hoge kwaliteit en tegelijkertijd veel beleving. De GLS inspireert mij omdat ‘ie verrast. Soms ben je op zoek naar kennis en dan krijg je iets voor je hoofd en word je geraakt in je hart. En andersom ook. Je weet nooit wat er gebeurt. Het mooie van de GLS is dat het verschillende inzichtswijzen samenbrengt. En daarmee een beeld van voorgangers, van onderzoekers, van professoren, van advocaten, van mensenrechtenactivisten, van mensen uit de politiek... van iedereen kan je leren. Op de GLS leer je van iedereen.

Arnoud Drop (Directeur Alpha Nederland)

Wat ik het meest interessant vind is de mix van de geestelijke aspecten van leiderschap: hoe zit het tussen jou en God, en je relatie met je werk, je balans en anderzijds de praktische lessen. Sommigen noemen dat misschien wijsheid van de wereld, maar ook die is heel erg nodig in de kerksetting en in mijn eigen situatie bij een christelijke stichting. Dan vind ik het geweldig om te leren van iemand als Chris McChesney, over de vier disciplines van uitvoering en hoe je je daarin kunt verbeteren. Dus juist in deze wereld die mix opzoeken, dat vind ik het meest waardevol van de GLS. En ik kan in Nederland geen vergelijkbaar iets vinden met dezelfde kwaliteit. Daar geniet ik heel erg van. We kunnen die input ook goed toepassen binnen Alpha. We hebben op basis van de GLS van vorig jaar een groot, harig, uitdagend doel uitgekozen waar Jim Collins over sprak. Dus we hebben gezegd: in 2036 hebben 1 miljoen mensen in Nederland het evangelie van Jezus gehoord via Alpha. Dat is ons grote doel en dat staat achter op onze visitekaartjes. Daar gaan we voor. En we zijn ermee aan de gang gegaan hoe we al die input kunnen vertalen in kritieke prestatie-indicatoren om onze jaardoelen te halen. En dan niet ik als directeur die dat bedenkt, maar hoe gaat jouw afdeling daaraan bijdragen en inzichtelijk maken. Persoonlijk ben ik gaan hardlopen naar aanleiding van het praatje over ‘Soul and Life Speed’. Dat gaat over je levenssnelheid, je levensritme, en hoe is het dan met je relatie met God, je relatie met je partner, je kinderen en je vriendschappen, maar ook met je lichaam. Toen kwam ik erachter dat ik aan mijn gezondheid moest gaan werken. Op papier sport ik elke donderdagavond maar in de praktijk komt dat niet werkelijk zo uit. Nu loop ik geregeld hard. Dat zijn zo een paar dingen die ik van de GLS heb meegenomen.

Gendro Schijff (Zanger Opwekkingsband)

Vorig jaar was ik voor de eerste keer op de GLS en ik was zo razend enthousiast dat ik er nu weer ben. Ik ben vorig jaar met heel veel nieuwe informatie thuisgekomen, en vond het mooi om de passie van zoveel getalenteerde sprekers te zien om mensen te bekrachtigen en in hun positie te zetten. Wat ik enorm gaaf vind van de GLS is dat het, ondanks dat je naar een groot scherm zit te kijken, met liveband en gastsprekers een mooi geheel is. Het geeft je een moment van zelfreflectie. Daarin sta je ook stil bij de vraag waar je in de drukte van je leven staat met God? En dan moet ik eerlijk bekennen dat hier de curve toch eigenlijk een beetje uit elkaar gaat. Wat ik vanochtend heel erg mooi vond is de toespraak van Erin Meyer, over cultuur. Súper interessant! Wij denken vaak dat wij het als Nederlanders het beste weten. Wij doen als stichting Family Inc. ook heel veel in het buitenland. En eigenlijk heb ik er nooit over nagedacht wat hun taal eigenlijk is. Wij doen het zoals wij het prettig vinden, maar door Erins verhaal denk ik dat we misschien wel eens dingen hebben laten liggen. Dat geeft je stof tot nadenken. Dan wordt er gesproken over verschillende landen, maar wij willen het klein trekken naar verschillende gezinnen: onze doelgroep. Want binnen gezinnen heb je ook verschillende culturen en hoe spreken ze elkaars taal? Verstaan ze elkaar, en begrijpen ze elkaar? Vond ik érg interessant! De GLS is voor mij dus één grote bron van inspiratie. En wat mooi dat er heel veel vanuit Bijbelse normen en waarden wordt gesproken. Bij het leidinggeven, bij welk bedrijf je ook zit, of je christen bent of niet: dit zijn de tools en de wetten die God geeft om een goed gezond bedrijf of team te kunnen aansturen. Hoe mooi is dat? En daar krijgen we dan gewoon les over… Ik ben daar enorm dankbaar voor!

Otto Jager
Otto Jager is eigenaar van een eigen coachingsbedrijf en bezoekt al jaren de Global Leadership Summit. Otto: ''De GLS is zinvol voor iedereen omdat je leidinggeeft in een team, of thuis aan je gezin of aan je eigen leven en de keuzes die je maakt.'' Meld je ook aan en ontdek hoe de GLS levens verandert.

Antoinette Moraal
Antoinette Moraal is in het dagelijks leven zelfstandig adviseur en heeft daarnaast Move Your Mountain opgericht. "Leadership is unlocking the potential of others''. Een quote die Antoinette Moraal is bijgebleven na het bezoeken van de GLS: ''Ik vind dat zo gaaf! Ik geloof dat ik als christen geroepen ben om daarin een rol te spelen''. Bekijk hier de video waarin Antoinette deelt wat de GLS voor haar betekent.

Stèphen en Helga Roseval:
Stèphen en Helga Roseval vervullen verschillende functies binnen hun gemeente en bezoeken al een aantal jaar de Global Leadership Summit: ''De GLS stimuleert om ook in de samenleving een volgeling van God te zijn.'' Benieuwd naar hun verhaal? Neem een kijkje in hun gemeente en maak kennis met deze enthousiaste mensen.

Renske Bor
Renske Bor, eigenaar van kinderdagopvang Jubel, bezocht in 2016 voor het eerst de GLS: "Het is een ervaring die ik niet snel vergeet, ik heb daar zoveel geleerd wat niet alleen mijn bedrijf ten goede is gekomen maar ook mijn persoonlijk leven." Bekijk hier de video waarin Renske haar ervaringen deelt.

David en Joyce de Vos
David en Joyce de Vos (Go and Tell) delen vol enthousiasme hun ervaringen met de GLS. Joyce: ''Ik dacht dat de GLS alleen was voor mensen die een bedrijf leiden maar ik ben erachter gekomen dat het voor iedereen is.'' 

Joop Kruit - 53 jaar

Dagelijks leven: Directeur / eigenaar woonwinkels
Hoeveelste GLS: 4de keer
De Global Leadership Summit vind ik erg inspirerend. Ik ga er al jaren heen om mijn ‘passie-emmer’ te vullen. Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen want ‘iedereen wint als een leider zich ontwikkelt.’ We zijn hier twee dagen heel hard bezig met het oppoetsen van onze leiderschapskwaliteiten en de glans daarvan merk je later. Als je aan het werk bent en alle ideeën kan verwerken. Vorig jaar hebben we dat heel praktisch aangepakt. We hebben één van de toespraken laten zien om de inzichten ook met medewerkers te delen. Ik wil mensen uit het bedrijfsleven uitdagen om naar de GLS te komen want als je dingen wil veranderen dan moet je hier bij zijn!

Laura Brouwer - 23 jaar

Dagelijks leven: Net terug van een Bijbelschool in Denemarken
Hoeveelste GLS: 1ste
Vandaag ben ik voor de eerste keer bij de GLS. Ik zag het op Facebook en het leek me inspirerend! Wat me tot nu toe vooral is bijgebleven: passie! Op dit moment ben ik zoekend naar mijn passie. En Bill Hybels zei het zo mooi "Make yourself passionate again". Zonder passie is het leven grijs, passie geeft het leven kleur. Ik merkte dat dat me echt raakte tijdens zijn toespraak; het begon te borrelen en maakte me enthousiast. Ik ben benieuwd hoe de komende dagen zijn en ga het ervaren. Tot nu toe ben ik erg enthousiast!

Martin Koornstra - 49 jaar

Dagelijks leven: Directeur Royal Mission
Hoeveelste GLS: 6de keer
Het is onwijs belangrijk om als leider de tijd te nemen om je te ontwikkelen. Dit soort dagen mag je niet missen: als je bijl bot is moet je niet harder gaan rammen maar hem laten slijpen. Het is zo inspirerend om iemand als T.D. Jakes, die zoveel verschillende dingen onderneemt, te horen spreken. De lessen die hij in een half uurtje leert zijn echt ongelooflijk. Hij sprak over je droom, durf groot te dromen, je droom moet uitdagend zijn, God wil je op een hoger niveau brengen.

Inge Coorengel - 60 jaar

Dagelijks leven: Medewerker in ziekenhuis bij afsprakenbureau
Hoeveelste GLS: 5de keer
Al jaren gaan wij met z’n vieren naar de GLS, ik vind het opbouwend en inspirerend. Ik kan het iedereen aanbevelen; het geeft je een boost zowel op het gebied van leiderschap als je geloof. Je kunt in het dagelijks leven op zoveel manieren leidinggeven, niet alleen in het bedrijfsleven maar ook bijvoorbeeld in je gezin. Wat mij aansprak was wat T.D. Jakes zei: dat God in ieder mens een zaadje heeft geplant, een talent, waarmee je iets kunt betekenen. Het was voor mij een bevestiging om door te gaan met waar we binnen het kinderpastoraat mee bezig zijn.Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.