Bill Hybels, oprichter en leider van de Willow Creek Community Church in Chicago, besloot afgelopen week zijn taken als senior-pastor neer te leggen. Hij zou in oktober na 42 jaar voorgangerschap met pensioen gaan en afzwaaien, maar stopt per direct.

Hij besloot hiertoe naar aanleidingen van beschuldigingen aan zijn adres over (seksuele) misdragingen die uiteindelijk eind maart in de pers verschenen. In een gemeentevergadering van Willow Creek werd duidelijk dat bij extern en onafhankelijk onderzoek geen bewijs werd gevonden voor de beschuldigingen. Het oudstenteam van zijn gemeente bevestigde dit en stelde zich volledig achter het leiderschap van Bill Hybels. Vanwege de aanhoudende geruchten en druk en om de gemeente en de Global Leadership Summit (GLS) te sparen voor verdere schade besloot Hybels toch om zijn taken neer te leggen. Hij deelde zijn besluit hierover op 10 april jl.

Bill Hybels is in Nederland vooral bekend van de Global Leadership Summit (GLS). Hij is niet alleen de bedenker en oprichter van de Willow Creek Association, maar ook de spreker en host tijdens de GLS. Onlangs was hij nog in Nederland voor een coachsessie.  In Nederland wordt de GLS georganiseerd door Stichting Opwekking op vijf verschillende locaties.

Opwekking heeft leiderschapsontwikkeling als een van haar speerpunten en zal zich blijven inzetten voor de ontwikkeling van gezond leiderschap in Nederland. Wij hopen dat de GLS hier onderdeel van zal blijven en dat de groei van de afgelopen jaren voortgang zal krijgen.

Opwekking en de GLS in Nederland scharen zich vooralsnog achter het besluit van de oudsten van de gemeente in Chicago en het bestuur van de Willow Creek Association. Wat deze ontwikkelingen betekenen voor de GLS wereldwijd en in Nederland is op dit moment nog niet duidelijk. We blijven de ontwikkelingen volgen en zullen, indien nodig, nadere informatie verstrekken.

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.