In de voorbereiding naar de Pinksterconferentie maken wij onderscheid in opbouwdagen, een opbouwweek en de afbouw. Om je aan te melden voor een van deze onderdelen kan je het formulier 'registreren medewerkers' invullen. 

Opbouwdagen

De grote tenten worden op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni opgebouwd, de zogenoemde opbouwdagen. Voor deze zware klus hebben wij veel extra hulp nodig. Maak er een gemeenteactiviteit van en kom met alle mannen (en sterke vrouwen!) van je gemeente een dagje hard werken! 's Morgens om 08.00 uur verzamelen we op het evenemententerrein van Walibi Holland. We beginnen met een bidstond waarna het werk wordt verdeeld. Wij zorgen voor koffie en soep, en gaan ervan uit dat je zelf je eigen lunchpakket meeneemt. Tussen 16.00 en 17.00 uur eindigen de werkzaamheden; het is de bedoeling dat je dan weer naar huis gaat. Er wordt alleen gekampeerd door enkele teams die de komst van medewerkers moeten voorbereiden.

Als je met een hele groep wilt komen, mag je in plaats van het aanmeldingsformulier in te vullen ook een e-mail sturen naar registratie@opwekking.nl. Vermeld daarin welke dag je komt en met hoeveel mannen en/of vrouwen. 

Opbouwweek

De opbouwweek begint op maandag 3 juni en duurt tot vrijdag 7 juni. Wanneer je je opgeeft, word je ingedeeld in een werkgroep waar je de hele week mee optrekt. Opgave voor enkele dagen is niet mogelijk. Als opbouwmedewerker kun je vanaf zondag 2 juni 12.00 uur op het terrein terecht om je kampeermiddel neer te zetten.

Als je al eerder hebt meegewerkt en je hebt de voorkeur voor hetzelfde team, dan is het mogelijk om de betreffende teamleider in het formulier te kiezen. Als je voor het eerst mee gaat werken, kan je je aanmelden voor alle voorkomende zwaardere werkzaamheden of elektra-werkzaamheden. Zwaardere werkzaamheden zijn bijvoorbeeld tenten opbouwen en inrichten, het cateringmagazijn indelen en hekken plaatsen. 

Afbouw

Afbouwen en opruimen is een zware klus en iedereen die zijn steentje daaraan wil bijdragen, is van harte welkom. We hebben hier dringend meer mensen bij nodig. De ervaring van de afgelopen jaren is dat we tijdens de opbouwweek voldoende hulp hebben, maar dat de afbouw op slechts een paar schouders terechtkomt. Denk er eens over na of je je vakantiedagen dit jaar ná de conferentie kunt opnemen, in plaats van ervoor. Je hulp is meer dan welkom.

Als je meehelpt bij de afbouw kun je je tent/caravan zonder kosten laten staan. De sanitaire voorzieningen blijven beschikbaar en voor maaltijden wordt gezorgd. Op dinsdagmorgen verzamelen de werkers zich om 08.00 uur in het medewerkersrestaurant voor het ontbijt. Daarna wordt iedereen ingedeeld in werkgroepen.

Belangrijke informatie opbouw en afbouw

  • De minimumleeftijd voor deelname is 16 jaar. Vanwege de vele werkzaamheden is het conferentieterrein tijdens de opbouw- en de afbouwweek geen veilige omgeving voor kinderen.
  • Kamperen op het medewerkersterrein tijdens opbouw, conferentie en afbouw is alleen mogelijk voor vrijwilligers die meewerken.
  • Mee-eten tijdens opbouw en afbouw is alleen mogelijk voor vrijwilligers die meewerken.
  • Tijdens de opbouw en afbouw zijn er geen voorzieningen beschikbaar voor invaliden die rolstoelgebonden zijn en afhankelijk van aangepast sanitair.
  • Het is belangrijk dat iedere vrijwilliger tijdens de opbouw en/of afbouw zelf een W.A.- en een ongevallenverzekering heeft afgesloten. Opwekking kan in geen enkel geval aansprakelijk gesteld worden.
  • Registreren als medewerker kan tot en met 29 mei online. Opgave voor de afbouw kan ook nog ter plekke bij het stewardskantoor op het hoofdterrein.
  • Na registratie ontvang je enkele weken voor de conferentie een bevestiging per post met daarbij een toegangsbewijs, dat je nodig hebt om toegelaten te worden op het terrein. Het is belangrijk dat je dit toegangsbewijs invult en zichtbaar achter de ruit van je auto legt als je naar het conferentieterrein komt. 

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.