De Pinksterconferentie van Stichting Opwekking wordt afgelast. Dit is het gevolg van de maatregel die de overheid op 23 maart bekendmaakte, waarin alle samenkomsten en evenementen in Nederland worden tot 1 juni worden verboden. De conferentie zou plaatsvinden van vrijdag 29 mei tot en met maandag 1 juni 2020.

50ste Pinksterconferentie
Dit jaar zou een jubileumeditie zijn, aangezien de Pinksterconferentie voor de 50ste keer zou plaatsvinden. Directeur Ruben Flach: "We hebben de afgelopen dagen als directie, bestuur en een crisisteam het nieuws op de voet gevolgd, en veel en intensief overlegd. Natuurlijk hebben we daarbij rekening gehouden met het feit dat de Pinksterconferentie niet door zou kunnen gaan. Dat het nu een voldongen feit is, is toch een grote teleurstelling. Voor ons als Opwekking, de honderden vrijwilligers, maar ook voor al die tienduizenden bezoekers die samen met ons uitzagen naar een prachtig pinksterfeest."

Snel schakelen
Net zoals er bij het voorbereiden van een Pinksterconferentie veel komt kijken, is dat ook het geval bij deze afgelasting. Ruben Flach: "Er volgt nu een drukke tijd waarin we snel moeten schakelen naar alle betrokkenen van de conferentie. Alle mensen die van plan waren te komen, leveranciers, medewerkers. We gaan de komende tijd met man en macht aan de slag om iedereen te informeren.

Financiële uitdaging
De financiële uitdaging zal voor Opwekking enorm zijn, maar er is ook veel vertrouwen, want zoals de organisatie altijd heeft gezegd: "Het is Gods werk. God heeft al die jaren voorzien en zal ook hierin voorzien. Daarom zien we in afwachting van de verdere ontwikkelingen, vol vertrouwen de toekomst tegemoet."

Aangemelde bezoekers ontvangen vandaag bericht over de afhandeling van het reeds betaalde aanmeldbedrag. Opwekking wil hierin zegenend zijn en heeft besloten om, in geloof, iedereen de gelegenheid te geven om het aanmeldingsgeld terug te ontvangen, met uitzondering van de administratiekosten en eventuele abonneekorting. Op een later moment zullen we hierover meer details geven. Hoewel we wettelijk hiertoe geen verplichting hebben, vinden we het belangrijk en passend om hier zo mee om te gaan. De Pinksterconferentie zijn we tenslotte samen. 

De voortzetting van de werkzaamheden van Opwekking en de Pinksterconferentie  zijn mede afhankelijk van giften en steun. We willen je vrijmoedig vragen om in gebed te overwegen om ons te ondersteunen.


Steun Opwekking

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.