Met het hele gezin al tien jaar naar Opwekking

Het deed toch wel even zeer toen vrijdagochtend om vijf uur de wekker ging bij zus Marleen (bijna 15), broer Wouter (13) en de rest van het gezin.

Vanuit Tynaarlo, vlakbij Zuid-Laren, is het nu eenmaal toch een aardig stukje rijden naar Opwekking. “We zijn hier voor de tiende keer met het hele gezin”, vertelt Wouter. “En dit jaar ga ik voor het eerst naar de Teenzone.” Zijn zus Marleen heeft hem daar al mooie verhalen over verteld.

Feest
Ook hun moeder, Sjoerdina, geniet van Opwekking. “Kerst draait vaak zo om sfeer en plichtplegingen, Pasen ontroert, maar Pinksteren is écht Feest! Ik wist zelf vroeger nooit zo goed hoe ik moest aankijken tegen de Heilige Geest, maar op Opwekking is Pinksteren voor me gaan leven; hier heeft de Heilige Geest echt betekenis voor mij gekregen.”

Focus
Over de vraag wat het thema ‘Dieper met de Geest’ haar zegt, denkt Sjoerdina even peinzend na. “Misschien betekent het dichter bij God leven, meer focus hebben op God. We dwalen allemaal zo snel af in het leven... Soms lijkt God de grote afwezige als we het moeilijk hebben. Toch mogen we weten dat Hij niet loslaat wat Zijn hand begon. Soms zie je achteraf pas hoe Hij erbij was, soms op een andere manier dan je vooraf had verwacht. Je moet Hem wel zoeken, maar dan laat Hij zich zeker vinden!”

Nieuwe dingen
Wouter vertelt: “Het ene jaar is bij mij bij Opwekking meer de focus op het feest en de gezelligheid, maar de laatste twee jaar ben ik wel veel bewuster bezig met wat er over God wordt verteld. Ik ben vooral wel benieuwd wat David de Vos gaat vertellen. Ook zijn zus heeft er zin in. Marleen: “Ik vind het mooi om hier te zijn met heel veel mensen die hetzelfde geloven. En ik leer hier ook nieuwe dingen over God.”

Rijkdom
Ook oma is al tien jaar onderdeel van het gezelschap op Opwekking. Ze vertelt: “Er is veel afbreuk onder christenen, maar hier word ik altijd weer zo bemoedigd! En op zondag zijn alledrie mijn kinderen hier en dan vieren we tijdens de avonddienst Avondmaal met elkaar. Is dat geen rijkdom?”

door Antine Alderliesten

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.