Al jaren gaat het interkerkelijke Ridderkerkse koor One Voice met een groep naar Opwekking, al is de samenstelling van de groep elk jaar weer anders. Dit jaar zijn er zo’n vijftien leden aangeschoven, in de leeftijd van 15 tot 35 jaar.

De conferentie geeft voor de koorleden verdieping van het geloof en brengt hen onderling dichter bij elkaar. Daniël: “We voeren soms best diepe gesprekken met elkaar na diensten en seminars; gesprekken die je normaal misschien niet zo snel hebt en waardoor we elkaar beter leren kennen.” Onderlinge verbondendheid is belangrijk voor dit koor en is deel van hun getuigenis. Anderen vertellen hen soms dat die eenheid van hen afstraalt, dwars door de diversiteit in kerkelijke achtergronden heen. Er is oog voor iedereen, niemand wordt buitengesloten. “Tijdens Opwekking delen we onze verhalen, filmpjes en foto’s met de thuisblijvers via een groepsapp”, vertelt Tamara. Voor Noortje is One Voice heel belangrijk: “Het koor is voor mij een tijdje zelfs mijn ‘kerk’ geweest, de plek waar ik me thuis voelde,  mijn verhaal kwijt kon en kon groeien in het geloof.”

Geraakt
Allerlei verhalen komen los als het gaat om wat hen geraakt heeft dit weekend op Opwekking. Femke (15): “Jessica en ik zijn de enigen van de groep die nog naar het tienerprogramma gaan. Daar werd verteld over de Samaritaanse vrouw en dat Jezus een ontmoeting met ieder van ons persoonlijk wil, wat je ook hebt gedaan of meegemaakt. Dat kwam echt bij me binnen.” Jeroen woonde een bijeenkomst bij over genezing. “Daarna heb ik, geïnspireerd door die dienst, voor mijn opa gebeden die veel rugpijn heeft .” Martin: “Ik was bij een optreden van LEV en de prachtige, diepe teksten raakten mij. Misschien kunnen we een keer  met ons koor een lied van hen zingen.” Willeke vervolgt: “Dat Watotokoor bij de Sing-In: zó ontroerend om weeskinderen die zelf zo kwetsbaar zijn ‘No longer slaves’ te horen zingen… En heb je vanmiddag die regenboogcirkel rondom de zon gezien? Ik heb dat nooit eerder gezien, wat een prachtige knipoog van God.”

Na Opwekking
En hoe gaat het dan verder na Opwekking? Martin: “De kunst is om mee te nemen en praktisch te maken wat we op Opwekking hebben gehoord en meegemaakt. Om te gehoorzamen als we Zijn stem verstaan, om te durven getuigen. Want Hij wil door ons heen spreken.” Willeke beaamt dat: “Vanochtend hoorden we in de preek: Jezus loopt naast je. De ene periode groeien we als koor, de andere keer krimpen we. Maar we mogen weten dat God een doel heeft met ons. We hebben iets uit te dragen.” Daniël: “Dus ook als we het soms zelf even niet zien, mogen we blijven focussen op God en op Hem blijven vertrouwen.”

door Antine Alderliesten

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.