Petra (32) is met haar dochter Hannah (9), nichtje Jedidjah (9) en achternicht Madelief (11) bij de workshop over vriendschap.

Tijdens de workshop hebben ze van drie touwtjes een armband gevlochten, waarbij het ene draadje symbool staat voor God, het tweede voor je vriend(in) en het derde voor jezelf. Het beeldt uit dat God er altijd bij is, ook in je vriendschappen. Madelief: “Ik heb veel vriendinnen, maar één échte vriendin. Wat ik wel eens lastig vind? Als je elkaar soms niet begrijpt, als er een misverstand is.”

Emoties delen
Petra vertelt de meiden tijdens de workshop over haar band met God: “Ik praat veel met God en soms antwoordt Hij. Soms begrijpen mensen je niet, maar God begrijpt je altijd. Ook deel ik al mijn emoties met Hem; mijn vreugde en mijn verdriet.” Hannah vult aan: “Als ik iets niet snap, dan vraag ik dat aan Hem.” En Jedidjah zegt stralend: “Ik voel soms dat God bij me is.”

Nog op zoek
Met elkaar genieten ze enorm van Opwekking: van het kamperen, buiten eten, de gezelligheid en het leuke programma op het Kinderplein. Hebben de meiden nog nieuwe dingen geleerd? Hannah: “Ja, dat God altijd bij je is! En we hadden het vandaag over talenten en dat je die ook voor God mag inzetten.” Hannah is goed in wielrennen en Jedidjah kan goed viool spelen. Madelief: “Ik weet nog niet zo goed wat mijn talenten zijn, ik ben nog aan het zoeken.”

Petra: “Ik heb zelf vier dochters en vind het heel mooi om nu een keertje met één daarvan op stap te zijn. Het is een prachtig, intiem moment zo samen met mijn dochter en mijn twee nichtjes.”

door Antine Alderliesten

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.