Lianne (38) is met haar zoon Quinten (9) bij de workshop ‘Vriendschap, kom erbij?’.

Lianne: “Ik heb vier kinderen en Quinten is de oudste; het is mooi om dit samen, één op één, met hem te doen. Ik zie de vrienden van Quinten natuurlijk wel eens bij ons thuis, maar dan ga je niet vragen hoe het precies zit met hun vriendschap. En hier komt dat gesprek wel heel natuurlijk op gang.” Wat is nu eigenlijk een goed vriend? Quinten: “Dat is iemand die je kan vertrouwen en waar je goed mee kan spelen; iemand die je aan het lachen maakt.”

Even naar boven
Een van de opdrachten is dat de ouder het kind vertelt over zijn of haar vriendschap met God. Quinten: “Mijn moeder vertelde dat haar lijntje met God kort is. En ik hou zelf het lijntje ook kort.” Lianne legt uit: “Je hoeft niet te wachten tot net voor het slapen om dan nog even met God te praten. Dat kan de hele dag door, ook als je achter het stuur zit in de auto bijvoorbeeld. En als iets me hoog zit, ga ik gewoon even naar boven in huis om alleen met God te praten. Quinten zei dat hij dat wel weet dat ik dat doe.”

Geen gebruiksaanwijzing
Quinten was in eerste instantie wat sceptisch over de workshops voor ouders en kinderen. Tot hij zaterdag bij de eerste workshop was. Daarna vroeg hij zijn moeder direct: “Gaan we morgen weer?!”. Lianne: “Ik ben heel blij dat dit er is. Bij de geboorte van je kinderen krijg je geen gebruiksaanwijzing mee. En het contact tijdens deze workshop gaat best diep als je eerlijk tegen elkaar kan vertellen hoe je met God omgaat.”

door Antine Alderliesten

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.