Tijdens het Opwekking Worship Weekend organiseren we op de zaterdagmiddag verschillende workshops.

Onderstaande informatie is van 2019. De informatie voor 2020 zal uiterlijk in januari geplaatst worden. 

Het hart van aanbidding - Paulina Zoetebier

Bij God zijn is de beste plek die er is en aanbidding is één van de manieren waardoor je dicht in Zijn aanwezigheid komt. God zegt in Zijn woord, dat Hij troont op onze lofzang, maar wat houdt dat in en hoe werkt dat dan? Hier gaan we samen in doorzoeken op grond van Zijn woord en prachtige schatten ontdekken over de kracht en schoonheid van aanbidding!

Paulina Zoetebier is aanbiddingsleider, songwriter en spreekster en coacht teams nationaal en internationaal in aanbidding. Daarnaast is ze ambassadrice van het kind sponsorprogramma Project Held. Vanuit haar gepassioneerde manier van aanbidding leiden geniet ze ervan te zien hoe God’s kracht werkt door aanbidding heen.
Paulina heeft een diep verlangen opwekking in natiën te zien en redding van zielen. Haar verlangen is het lichaam van Christus toe te rusten zodat deze door liefde gedreven vanuit de autoriteit die God haar heeft gegeven Zijn Koninkrijk op aarde zichtbaar maakt.

Sing your heart out! - Talitha Nawijn 

Heerlijk hè, zingend aanbidden. Je voelt het in je hart. En soms…in je keel. Hoe kan dan nou? En vooral: hoe kan het anders? Een praktische workshop over gezond zingen vanuit je hart. 

Talitha Grotenhuis-Nawijn is getrouwd met haar sportieve grote vriend Bert. Ze is plus-moeder van vier volwassen kinderen en oma van drie kleinkinderen. In het dagelijks leven is ze zangeres, vocal coach, dirigente en songwriter. Wat haar blij maakt is als God spreekt en we Hem kunnen horen/zien in ons hart. Hij spreekt boven bidden en denken: groots, liefdevol, persoonlijk, krachtig! Ze houdt van zijn waarheid en de vrijheid die dat brengt.

Vrije aanbidding?!? Wat nu?? - Iwan en Rebekka Sahertian

'Wat doe je als de Heilige Geest spreekt en Hij jou een kant op 'beweegt' die je niet hebt voorbereid? Hoe vul je de momenten van vrije aanbidding tijdens een zangdienst in? Wat zing je als we Jezus met onze eigen woorden gaan aanbidden?' Tijdens deze seminar willen we hier samen naar gaan kijken en hopen we je wat handvatten te kunnen bieden die in de praktijk goed zijn toe te passen. 

Iwan en Rebekka Sahertian zijn beide aanbiddingsleiders. Hun kennis en ervaring omtrent aanbidding willen ze graag met anderen delen. Dit doen ze door (jonge) mensen te trainen op de Full time en part time bijbelschool 'Kingdom Life College' in Rotterdam, waar zij verantwoordelijk zijn voor de Worship specialisatie. Daarnaast geven zij training aan aanbiddingsteams in het land. In september 2018 zijn zij, samen met een ander echtpaar, de 'Worship Church' gestart. Hier houden ze wekelijks samenkomsten gericht op aanbidding en lofprijzing.

Workshop liederen schrijven - Harold ten Cate en Freek van der Brugge

"Al eeuwenlang schrijven gelovigen liederen om uiting te geven aan de aanbidding in hun hart. Elke generatie zoekt opnieuw naar frisse woorden om het grote verhaal van God en mensen te verwoorden en Hem te aanbidden met hart, ziel en verstand. Maar: hoe schrijf je eigenlijk een waardevol lied voor de samenzang in de gemeente? Waar moet je op letten? Hoe vind je de balans tussen inhoud en beleving, theologie en bezieling? Tijdens deze workshop geven we aandacht aan het schrijven van goede liedteksten op passende melodieën. Dus: schrijf je liederen voor de gemeente en wil je hierin groeien? Dan is deze workshop voor jou!"

Harold ten Cate is voorganger van de Baptisten Gemeente Zuid-West Friesland. Sinds 2008 is hij betrokken bij de selectiecommissie van Stichting Opwekking en
heeft hij rond de vijftig Opwekkingsliederen vertaald (o.a. Tienduizend redenen, Zegekroon, en Stil, mijn ziel, wees stil). Als tekstschrijver heeft hij samengewerkt
met onder meer Sela, Kees Kraayenoord, Joke Buis en LEV. Samen met Freek schreef hij enkele liederen die ook tijdens de workshop voorbij zullen komen.

Freek van der Brugge is zanger van de band LEV en stafwerker Worship bij New-Wine. Hij is o.a. éen van de aanbiddingsleiders op de VrijZijn-conferenties en de New-Wine zomerconferentie. Freek schrijft liederen voor de band LEV waarvan ook enkele liederen zijn opgenomen in de opwekkingsbundel. Naast het aanbidding leiden geeft hij regelmatig training aan (muziek)teams en mag hij zo nu en dan spreken in kerken. Freek is getrouwd met Liesbeth en samen hebben ze twee kinderen.

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.