De Pinksterconferentie van 2019 was voor mij erg bijzonder. In de tijd die eraan voorafging heb ik een vluchteling leren kennen die vastzat in het detentiecentrum. Hij zou terug moeten naar zijn eigen land, maar dat was hij nu juist ontvlucht. Ondanks zijn situatie getuigde hij van zijn vertrouwen in God en dat Hij hem zou gaan helpen. Dit had mij jaloers gemaakt omdat ik dit standvastige geloof bij mijzelf miste. Ik geloofde wel maar de passie voor mijn geloof en de echte relatie met God was wat weggezakt.

Na zijn vrijlating - want God voorzag inderdaad - heb ik hem in zijn eigen woonplaats opgezocht, waar ook een vriend van mij woont die mij met hem in contact had gebracht. Op zondag gingen we daar naar de evangelische gemeente, tijdens die dienst begon er bij mij een verlangen naar meer van God te ontstaan. Ik besloot om 1e Pinksterdag naar Opwekking te gaan. Vooraf had ik God gevraagd of ik iets van Hem mocht ontvangen. Dit ‘iets’ bleek echter heel veel te gaan worden. Hij raakte mij aan - gewoon op mijn plek omdat ik niet naar voren wilde en durfde gaan - en vulde mij opnieuw met zijn Geest. Sinds die aanraking heb ik God op een andere manier leren kennen, als een liefhebbende Vader die van mij houdt zoals ik ben. Ook nu leer ik nog steeds meer van en over Hem.

Ik zeg wel eens: “Ik vroeg om een klein cadeautje maar kreeg een enorme doos vol met cadeaus.” Ik ben dus nog wel even bezig met uitpakken ;-)

Christiaan Fousert

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.