Het is vrijdagavond en we zitten in de auto op weg naar de Pinksterconferentie van Opwekking. En wat hebben we er weer zin in! Mijn dochter roept vanaf de achterbank dat dit toch echt het állerleukste weekend van het hele jaar is. En iedereen is het hartgrondig met haar eens. Een heel weekend lang samen met vrienden en familie genieten, leren en beleven wie God is en wat Hij wil betekenen in ons leven. Ja dat kan inderdaad ook gewoon thuis met vrienden en familie, maar met 75 duizend andere enthousiastelingen is de impact nu eenmaal enorm en dat is echt super.

Eenmaal aangekomen bij ons campingplekje zoeken onze kids gelijk hun vrienden op en vertrekken richting tienerdienst om een tijd later enthousiast weer terug te komen. Als ouders zitten we in een grote kring koffie te drinken en ontspannen op onze manier en kletsen gezellig bij. Alle kids slaan staande snel een glas cola achterover en zijn alweer klaar voor vertrek. We vragen waar ze naar toe gaan en hoe laat ze van plan zijn hun tent op te zoeken want het is morgen weer vroeg dag en meer van dat soort nuttige ouderbemoeienissen.

‘We gaan chillen bij het kruis, doei’ is hun antwoord en zoef weg zijn ze alweer. Wij als ouders kijken elkaar vragend aan. ‘Uhhh chillen bij het kruis? Oké chill-ze!’ roepen we ze na, maar ze horen ons al niet meer. En zo gaat het ook de rest van het Pinksterweekend. ‘Wij gaan hoor’ roepen ze regelmatig, ‘We gaan chillen bij het kruis’. En wij ouders? We laten ze maar gaan naar het hart van het Opwekkingsterrein waar een metershoog houten kruis is neergezet. De ideale hangplek blijkbaar want iedere nacht duiken ze weer blij en tevreden hun slaapzakken in.

Nu probeer ik altijd een beetje een verstandige moeder te zijn en niet teveel bemoeienis te hebben met het chillgedrag van mijn tienerkinderen, iets met loslaten en zo. Maar op dag drie kan ik toch mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en vraag aan mijn kinderen wat dat chillen bij het kruis eigenlijk inhoudt. ‘Nou gewoon’ is hun antwoord, ‘daar heb je lekker veel ruimte, zitten we te chillen en te kletsen, we hebben al heel veel nieuwe vrienden gemaakt, leeftijd maakt niet uit want iedereen is gezellig met iedereen, we mogen daar gewoon muziek maken en dochter is erg tevreden want je kunt gewoon met jongens kletsen die je niet kent en ze zitten niet eens ongevraagd aan je!’

En dan overvalt me een gevoel van intense dankbaarheid. Mijn kinderen gaan iedere avond met hun vrienden chillen bij het kruis. En waarom chillen ze bij het kruis? Omdat het daar goed en veilig is, omdat ze daar zichzelf kunnen zijn en lol kunnen hebben. En wat is dát een waarheid. Bij het kruis van Jezus is het goed en veilig. Goed en veilig door de genade van Jezus die stierf aan dat kruis om al mijn ellende op zich te nemen, waardoor ik samen met God een goed en veilig leven mag hebben, lol mag maken en chillen. En wat geweldig dat die Jezus is opgestaan uit de dood en zijn Geest heeft gegeven aan iedereen die in Hem gelooft, zodat ik voor altijd met Hem mag leven, een heerlijk eeuwig leven. Ik ga geloof ik maar eens wat vaker chillen bij het kruis, gewoon genieten van het besef dat een leven met God veilig en goed is!

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.