Een aantal jaren geleden (2006) waren wij als gezin op de Opwekkings­conferentie en maakten we een genezings­dienst mee. Onze jongste dochter Roos had gezegd dat ik maar naar voren moest gaan om te laten bidden voor de hoofdpijn. Ik was bekend met hoofdpijn sinds 1996. Ik had continu hoofdpijn, chronisch. Hoofdpijn variërend van aanwezig tot niet te houden en alleen maar plat op bed kunnen liggen, dagen lang. Maandelijks moest ik me 1 a 2 x ziek melden en aan verschillende activiteiten kon ik niet meedoen of moest me afmelden. Het maakte daarbij niet uit of ik druk was, vakantie had, moe was of uitgerust. Veel zittend werk achter een bureau of verkeerde houding werkte duidelijk negatief. Dit was een zware belasting voor mijn vrouw, met 5 kinderen, mijn werk en mijzelf.

Verandering in mijn leven
Nu was ik niet zo gewend om zo maar naar voren te gaan in een dienst en de dingen die ik wel eens gezien en gehoord had van dit soort samenkomsten maakten me eerder sceptisch dan enthousiast. Tijdens de dienst en de prediking ervoer ik Gods aanwezigheid en liefde en de uitnodiging om naar voren te komen was gewoon, prettig en zonder enkele dwang of verplichting. Ik besloot om aan te sluiten in de rijen. Zo’n 20 a 25 minuten stond ik daar, terwijl Corine, mijn vrouw en de andere 4 kinderen verderop in de samenkomsttent zaten. Normaal haakte ik na 5 minuten bij de kassa al af, maar nu bleef ik maar rustig afwachten op wat er komen zou. Uiteindelijk liep ik mee naar een nazorgruimte, waar een jonge knul me vroeg, waarvoor ik naar voren was gekomen, waarna hij met me bad en dat was het. Ik was benieuwd! Echter, ik had nog steeds hoofdpijn…… Maar, geen teleurstelling, want ik voelde vanbinnen duidelijk: het komt goed! Er was duidelijk sprake van een verandering in mijn denken. Als het ware een aanraking met God! Hoe of wat wist ik niet. Ik vertelde dit ook tegen Corine en de kinderen en de andere bekenden die er waren. God was duidelijk aanwezig bij die conferentie en we leerden veel over Hem en Zijn Grootheid!

Ik wist dat het goed zou komen
In de vier jaar daarna ging ik inmiddels naar de hoofdpijnkliniek te Dokkum, waar ik na een aantal bezoeken en een opname tips en trucs en wat medicatie kreeg, waarmee ik mogelijk met minder hoofdpijn zou kunnen leven. Alleen de hoofdpijn was niet weg. Ook vertelden ze me dat ik waarschijnlijk wel altijd hoofdpijn zou houden, dat het als het ware iets was wat bij me hoorde, maar dat het wel meer beheersbaar en leefbaarder voor me zou kunnen zijn met alle adviezen en behandeling. Zeker heb ik gemerkt dat het na verloop van tijd zo was en dat ik me veel minder vaak ziek hoefde te melden. Maar de hoofdpijn was niet weg en maakte me af en toe chagrijnig of boos en afstandelijk. Lastige tijd kan ik wel zeggen, zeker ook voor mijn gezin! Maar ondanks dat, wist ik dat het goed zou komen! Dat had ik ervaren, alleen wisten we niet hoe of wat en wanneer.

Intiemer contact met God door de Heilige Geest
In de tussentijd werden we steeds nieuwsgieriger naar de werking van Gods Geest. Op verschillende plaatsen en in diensten en samenkomsten en leerden we meer over hoe God werkt met de gaven die Hij geeft. We hebben mensen zien veranderen op verschillende momenten en in samenkomsten en we hebben wonderen zien gebeuren, niet alleen wonderen van bekering en heiliging, maar ook van genezing en bevrijding. Je openstellen voor de Heilige Geest door aanbidding, gebed, stille tijd en lofprijzing betekent verandering, verdieping en intiemer contact met God, zo ervoeren we. Het bleek dus ook niet plaatsgebonden of aan een bepaalde club of kring toe te behoren. Het was in Biddinghuizen, Bennekom, Ede, Veenendaal, Barneveld, Utrecht, verhalen via onze dochter bij Jeugd met een Opdracht, getuigenissen in onze eigen gemeente en noem maar op. We hoorden het in hervormd, gereformeerd, volle evangelie, baptistengemeente, vrije evangelische enz. God werkt overal! Op verschillende plaatsen is er ook opnieuw voor genezing van mijn hoofdpijn gebeden.

Ik gaf me over
Ik was het op een gegeven moment zat. Ik wist het niet goed meer. Ik had er genoeg van. Ik werd boos, opstandig en vervelend, ook voor mijn omgeving. Op een nacht in 2010 van maandag op dinsdag, toen ik niet kon slapen, zat ik beneden op de bank en wist het niet meer. Ik mopperde (zacht uitgedrukt) ook tegen God. Ik vertelde Hem mijn gevoelens en ik bad tegelijkertijd. Ik kon naar mijn gevoel alleen nog maar bij Hem terecht. Ik wilde er niet meer over praten of zeuren bij m’n vrouw of kinderen. Hij moest het maar doen, ik kon er schijnbaar zelf niets in veranderen. Ik gaf mezelf maar helemaal aan Hem. Ik vroeg opnieuw aan God met zijn Geest in me te komen, in me te werken, om me te helpen, me te vertellen hoe het verder moest. Ik wilde het niet zelf meer proberen. Ik was zo gewend, dat je zelf dit en zelf dat... en moet proberen om ... en je moet houden aan …. enz. Het waren toch dingen die we vaak hoorden, ook in de kerk. Ik had er genoeg van! Dit werkte niet en zeker niet met die koppijn. Het moest anders kunnen. Ik legde me neer bij Hem. Ik gaf me over.

Rust van God
God gaf me rust. Gelijk op dat moment. Dit was een heerlijke, geweldige en relaxte ervaring en verandering, die van grote invloed is tot op de dag van vandaag. Op de wonderlijke dinsdagavond erna, in Veenendaal, bij een genezingsdienst ging ik weer naar voren en werd er voor genezing gebeden in Jezus naam! Ik wist niet meer hoe het voelde zonder hoofdpijn! Daarom was ik op de woensdag en donderdag erna nog wat voorzichtig. Op de vrijdag kon ik niet anders dan Corine vertellen dat het over was, dat de hoofdpijn weg was! Ik ervoer het als een geweldig wonder naast mijn ervaring in de nacht van maandag op dinsdag. Ik besefte dat we ons geheel aan Hem mogen toevertrouwen. Dat het niet aankomt op hoe we ons best doen of dat we datgene doen, waar we zelf naar zouden willen streven vanuit ons christen zijn. Maar dat God werkt met zijn Geest, in ons hart en in ons lichaam. Dat we het alleen maar van Hem hoeven te verwachten. Prijst Hem!

De hoofdpijn is helemaal weg!
De hoofdpijn is helemaal weg. Ook nooit meer terug geweest, ondanks verschillende situaties, waarbij of waarna ik anders zeker een paar dagen knallende koppijn zou hebben. Wat een feest was het in ons gezin! We hebben God gedankt in Jezus naam. Tijdens de genezingsdienst Opwekking 2010 mocht ik van dit wonder getuigen! En nu nog steeds, alweer jaren verder, waarin je zou verwachten dat alles gewoon zijn gangetje weer gaat, zijn we telkens weer diep dankbaar voor dit wonder!

Jan Verweij

Deel jouw verhaal

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.