Ik was 14 jaar en ging voor het eerst met mijn jeugdgroep naar Opwekking, de Pinkster­conferentie in Vierhouten. Het was nog maar heel pril dat ik meer over Jezus leerde kennen en ontdekte dat Hij mij persoonlijk liefhad. Daar zat ik tussen enorm veel jongeren in de dienst bij Peter Vlug jr. Wat een toffe tijd, een groot feest en een hoop lol!! En dwars door dat alles heen steeds meer ontdekkingen over Jezus die wel héél persoonlijk werd...

In de rij voor de gebedstent
Naast de grote jeugdruimte stond een gebedstent. Jongeren stonden daarvoor letterlijk in de rij om naar binnen te gaan, dus ik dacht: dat moet bijzonder zijn... Eenmaal binnen zat een klein groepje geknield te zingen. Ik ben erbij gaan zitten en zong mee met Heer, U bent El Elohim. Op een of andere manier raakte dit mij en ik kwam bij een meneer terecht met een baard en grijze sokken. Een typerend beeld voor een puber als ik was, maar ik had geen enkel benul van welke stroming of geitenwollen­sokken­christen dan ook. Deze meneer straalde enkel liefde naar mij uit en ik hoor hem nog vragen: "Heb je de Heilige Geest al eens in je hart uitgenodigd?" "Nee, niet dat ik weet..."

Een simpel gebed
Het was dé vraag voor mij! Want na het na bidden van een simpel gebed stroomde mijn hart over met een levens­veranderende liefde! Daarna begon ik de Bijbel te begrijpen, de preken te verstaan en zelf veel vuriger te bidden. Die week erna kwam ik terug op mijn middelbare school en docenten vroegen mij: "Wat is er met jou gebeurd?" Mijn houding was totaal anders en tijdens de godsdienst­les heb ik die week mijn getuigenis gegeven. Iedereen moest het horen!!!

Nooit is deze vervulling meer weggegaan en nog altijd - 27 jaar later - ben ik vol van de liefde van Vader, Zoon en Heilige Geest!!!

Bianca Ouweneel

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.