Vanwege de vakantieperiode is ons kantoor gesloten van zaterdag 1 t/m zondag 16 augustus.

De namen van de hoofdsprekers van de 49e editie van de Pinksterconferentie zijn bekend.

Ruben Flach, directeur van de stichting, kondigde zojuist bij Groot Nieuws Radio aan wie dit jaar op het hoofdpodium staan. De sprekers werken het jaarthema ‘DIEPER met de Geest’ uit in diverse samenkomsten.

Op vrijdagavond bijt Henk Stoorvogel het spits af, gevolgd door Dorina Nauta op zaterdagmorgen. In de middag is er een seminar van ‘pinkstermonnik’ Peter Halldorf, en Gary Haugen, oprichter/directeur van International Justice Mission (IJM), spreekt ’s avonds. Zondagmorgen spreekt Ruben Flach en ’s avonds is er een avondmaalsdienst met gebed voor zieken o.l.v. Martin Koornstra. Als laatste spreker geeft Theo van den Heuvel op de maandagmorgen acte de présence.

Over de sprekers:

Henk Stoorvogel is voorganger in de Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ) en oprichter en leider van mannenbeweging 4M. Daarnaast is hij spreker en auteur en geeft hij masterclasses in preekvaardigheid. Henk is getrouwd en vader van vier kinderen.

Dorina Nauta is theoloog en werkt als relatiemanager bij Tear. Daarnaast spreekt ze in kerkdiensten binnen diverse kerkelijke contexten en speciale activiteiten, en is ze presentator. Dorina is getrouwd en heeft een zoontje.

De Zweedse ‘pinkstermonnik’ Peter Halldorf is voorganger in de pinksterbeweging, met grote belangstelling voor de woestijnvaders en de oosterse orthodoxie. In Nederland is hij vooral bekend vanwege zijn boek Vol van de Geest, over de persoon en het werk van de Heilige Geest.

Mensen bevrijden uit onrecht, slavernij en armoede is de rode draad in het leven van voormalig mensenrechtenadvocaat Gary Haugen. In 1997 richtte hij International Justice Mission op, en sindsdien zijn er wereldwijd al meer dan 32 duizend mensen uit slavernij bevrijd.

Als zoon van zendelingen groeide Ruben Flach op in Brazilië, waar hij lange tijd als zendeling actief was. Hij is directeur van Opwekking, en spreker. Ruben is getrouwd met Mirjam en heeft twee jongvolwassen kinderen.

Martin Koornstra is opgegroeid in België, waar hij zelf ook jarenlang als zendeling werkte. In 2009 richtte hij Royal Mission op. Zijn leven bestaat uit spreken, trainen, coachen, schrijven, reizen en leidinggeven. was. Martin is getrouwd met Karin en heeft twee volwassen dochters.

Theo van den Heuvel is voorganger van de Stadskerk in Groningen, en spreker. Samen met Henk Stoorvogel richtte hij mannenbeweging 4M op. Theo is getrouwd met Harmke en vader van vier kinderen.

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.