Kinga Bán is vandaag, 6 mei, op 37-jarige leeftijd thuis in Houten overleden. Ze laat haar man Reinder en drie kinderen achter.

Ook bij Opwekking heeft ze een bijzondere rol gehad in de ontwikkeling van de Opwekkingsliederen. Kinga was 17 toen ze in contact kwam met Opwekking en tot 2015 maakte ze deel uit van de Opwekkingsband.

Haar eerste sololied was Opwekking 549 Ik kniel neer en belijd, U bent Heer in dit huis. Dit lied bleek een krachtig getuigenis in haar persoonlijk leven, ook toen haar ziekte voortschreed en ze steeds zwakker werd. Jezus is Heer van haar huis, haar leven en haar lichaam. Dat heeft ze telkens opnieuw beleden, ook in de moeilijke dagen.

Elisa Krijgsman, leider van de Opwekkingsband, zegt het volgende: “Het verlies van Kinga is het verlies van  een warm, vriendelijk en geweldig mens. Ze zong zoals ze was, ze klonk zoals ze was. Het gemis is zwaar, maar we vinden troost in de wetenschap dat zij voor altijd bij de hemelse Vader is.”

We zijn dankbaar voor het leven en de erfenis van Kinga, een getuigenis van ware aanbidding. We wensen haar man en kinderen, familie en vrienden Gods troost toe.

In haar interview in het januarinummer van Opwekking Magazine sloot ze af met deze woorden: "Ik verlang ernaar om bij Jezus te zijn. …Ik ben niet bang om te sterven omdat ik weet dat ik bij Jezus wakker word.” Daar is zij nu wakker geworden, en daar zullen wij haar terugzien. Dat geeft hoop en troost.

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.