Tijdens de Pinksterconferentie die begin juni plaatsvond, is er een unieke liveopname gemaakt van het lied Jezus overwinnaar. Uniek, omdat de duizenden bezoekers in en buiten de grote tent als één man proclameerden dat Jezus het laatste woord heeft. Een moment waarop de hemel de aarde even raakte…

Krachtige proclamatie
“De tent stond te schudden op zijn grondvesten. Het was een zinderende proclamatie van de opstandingskracht en heerlijkheid van Jezus, onze Heer. Het was als een voorproefje van hoe het eens zal zijn, met alle overwinnaars voor Gods troon. Er veranderde iets in de atmosfeer tijdens het zingen. Dat horen we ook van mensen terug, dat ze merkten dat er kracht van uitging”, aldus Ruben Flach. 

Opwekking 832
Jezus overwinnaar wordt ook toegevoegd aan de bundel met Opwekkingsliederen, als lied 832. Ruben Flach legt uit waarom: “Er is een prachtige versie van Mozaiek0318 beschikbaar, evenals verschillende mooie akoestische versies. Toch willen we er ook een Opwekkingslied van maken omdat het daarmee in het repertoire van kerken en gemeenten terechtkomt die vanuit de Opwekkingsbundel zingen. Dat is onze visie: de kerk in Nederland voorzien van nieuwe liederen die God verhogen en geloof versterken.”

Het nieuwe Opwekkingslied is op verschillende manieren beschikbaar: als video via de playlist van cd43 op YouTube, als mp3, als digitale bladmuziek, en als aanvulling in de app. Het verschijnt vooralsnog niet op cd, en ook is nog niet bekend of het lied op cd 44 wordt opgenomen.

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.