In de jaarlijkse Week van Gebed voor de eenheid - dit jaar van 19 t/m 26 januari - bidden christenen samen voor eenheid van christenen, voor de wijk én de wereld. Deze gebedsbeweging van eenheid begon al ruim 150 jaar geleden en wordt wereldwijd gehouden. Naar schatting doen zo'n 200.000 mensen jaarlijks mee met het initiatief. Dit jaar is het thema ‘Buitengewoon’ naar aanleiding van Handelingen 28. 

Een buitengewoon thema
De centrale Bijbeltekst voor de gebedsweek komt in 2020 uit het laatste deel van het boek Handelingen, hoofdstuk 27:18-28:10. Hierin is te lezen hoe Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op Malta, en daar met buitengewone vriendelijkheid opgevangen worden. Deze gebeurtenis markeert het moment waarop het evangelie het eiland bereikt. Op 10 februari wordt deze gebeurtenis nog altijd door de christenen op Malta herdacht en gevierd. Zij hebben dit jaar het materiaal voor de gebedsweek voorbereid. Tijdens deze gebedsweek volgen we Paulus op zijn reis. Iedere dag zoeken we naar het buitengewone. Zo leren we buitengewone vriendelijkheid te ontvangen én door te geven.

Kinderen bidden mee
Ook kinderen, tieners en jeugd kunnen meedoen aan de Week van Gebed. Voor kinderen is een speciaal Kinderdienstpakket ontwikkeld (gratis te downloaden), en ook is er een ‘Gebedsboekje voor kinderen’ beschikbaar waar Opwekking-Timotheüs aan heeft meegewerkt. Het boekje is goed bruikbaar in je gezin, om samen te lezen en mee te bidden. 

Iedereen die wil aanhaken aan deze Week van Gebed en wil meebidden voor eenheid van christenen, voor de wijk én de wereld, is van harte uitgenodigd mee te doen. Klik hier voor alle informatie, en doe mee - alleen of samen met andere christenen!

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.