Gisteren - op 1 november -  is Else Vlug, geboren Hoekendijk, op 85-jarige leeftijd in haar woonplaats Voorthuizen overleden. Samen met haar man Peter, medeoprichter en oud-directeur van Stichting Opwekking, heeft zij een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de pinksterbeweging in Nederland. Passie en zorg voor kinderen en jongeren vormden de rode draad in haar leven.

Hart voor kinderen
Vanuit deze passie begon Else Vlug met kinderkampen, om op een aansprekende en creatieve manier kinderen goed geestelijk voedsel aan te bieden, op hun eigen niveau. Daarmee stond ze aan de wieg van het kinderwerk tijdens de Pinksterconferentie waarvoor ze jarenlang verantwoordelijk was. Daarnaast was ze van aanvang af betrokken bij Stichting Kinderwerk Timotheüs, die materialen ontwikkelt voor geloofsopvoeding. Toen Else de grote pastorale nood onder kinderen en jeugd zag, wilde ze daar binnen de christelijke wereld aandacht voor vragen. Zo werd er in 1985 een christelijke kindertelefoon opgezet, Stichting Chris. Nog steeds kunnen kinderen en tieners via de chat of e-mail contact opnemen.

Schatgraven en andere boeken
Voor de kinderkampen schreef Else zelf de verhalen. En ook voor de trainingsprogramma's van Kinderwerk Timotheüs klom ze regelmatig in de pen. Het schrijven bleek haar op het lijf geschreven, en al gauw verscheen het Bijbeldagboek Schatgraven, waar inmiddels generaties kinderen mee zijn opgegroeid. Er zouden nog ruim 25 (kinder)boeken volgen, waaronder Weid mijn lammeren en de biografie over het leven van haar en Peter En wij hebben het geloof behouden. Na de Bijbelroman Elisa en de profetenzonen besloot Else haar pen neer te leggen.

Als Opwekking zijn we deze geestelijke moeder van velen enorm dankbaar voor haar passie voor kinderen en haar tomeloze inzet voor Gods koninkrijk. We bidden Peter en de familie Gods nabijheid en troost toe.

Lees ook het In Memoriam of laat een bericht achter in het condoleanceregister.

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.