Door de coronacrisis kwam er een abrupt einde aan de voetbalcompetitie. Toch blijft Feyenoord-verdediger Eric Botteghin positief: "Wie kijkt met geloof, ziet dat God alles onder controle heeft." Joyce de Jongh in gesprek met de Braziliaanse Eric en zijn vrouw Melina.

Christen zijn in de voetbalwereld
Voetbalspeler Eric Botteghin is Braziliaan van geboorte. In 2007 haalde FC Zwolle hem als verdediger naar Nederland. Daarna speelde hij enkele jaren bij verschillende voetbal­clubs. In 2015 tekende hij een contract bij Feyenoord. Botteghin is getrouwd met zijn jeugdvriendin Melina, en samen hebben ze twee zoontjes. Onderwerpen die in het interview aan de orde komen, zijn o.a. volhouden, vertrouwen en geloven ook in moeilijke - corona - tijden, passie voor voetbal en roeping. Ook vertellen Eric en Melina hoe ze hun christen zijn praktisch maken in de voetbalwereld, door er voor anderen te zijn en contact te onderhouden.

Een boeiend getuigenis van gepassioneerde christenen die op hun bijzondere plek iets van Gods koninkrijk zichtbaar mogen maken.


Naar het artikel

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.