Tijdens het Opwekking Worship Weekend kun je niet alleen zingen en God aanbidden, je kunt er ook veel leren op muziekgebied. Op zaterdagmiddag is er een workshopronde, die deze keer helemaal wordt verzorgd door de bandleden van InSalvation. Interactieve workshops om je te inspireren en toe te rusten voor jouw muziekbediening!

Workshop Ritme (Drums & Bas)
Tanja van Schuylenburg & Andy Stuijfzand
De drummer en bassist staan ook wel bekend als de ‘motor’ van de band. Het zijn twee heel verschillende instrumenten, maar beide hebben hetzelfde doel: een fundament neerleggen waar de anderen op kunnen bouwen. Of je nou funk, blues, hip-hop, jazz, pop, rock of worship speelt, de bas en drums horen altijd samen te werken en moeten elkaar in elke stijl kunnen vinden. Tijdens deze workshop zullen Tanja en Andy vanuit hun ervaring delen welke skills belangrijk zijn voor je instrument om verder te komen als individu en als bandlid, hoe je als drummer en bassist het beste kunt samenwerken, en aan de do's-and-don'ts als drummer/bassist binnen de worship. Ook zal er voldoende tijd zijn voor vragen en interactie. Tip: Ben je drummer en heb je stokken en een oefenpad bij je of bassist en heb je je bas bij je, neem die dan mee!

Workshop Aanbidding – het ontmoeten van God
Jafeth & Sifra Bekx
Het aanbidden van God is niet alleen een specifiek moment op een bepaalde plek. Jezus zegt in Johannes 4 dat er een dag komt dat de mensen Hem niet meer alleen op de berg of in Jeruzalem zullen aanbidden. Het ontmoeten van God is als een reis die je maakt in je leven, je bent met Hem onderweg. In het Oude Testament was er wel een heel specifieke plek waar de mensen kwamen om God te ontmoeten, de tabernakel en later de tempel. Hierin liggen prachtige lessen verscholen voor ons als christenen in de 21ste eeuw die we mogen ontdekken op onze reis door het leven met God. Is het jouw verlangen om dagelijks een leven van aanbidding te leiden? Ga dan met ons mee op reis in deze workshop waarin we samen God gaan ontmoeten.

Workshop Toetsen
Henny Mugge
Als toetsenist heb je een belangrijke en vaak sturende rol in de band. Deze rol omvat meer dan alleen piano spelen: vaak wordt er naar jou gekeken om wat op te vullen met een ‘padje’, een synth lijntje te spelen of zelfs de click en tracks aan te sturen. Tegelijkertijd kijkt de band vaak naar de toetsenist voor wat sturing. Dit alles maakt dat het topsport is om worship toetsenist te zijn! Henny Mugge neemt je mee vanuit zijn praktijkervaring als worship toetsenist. Mainstage, Ableton, bandleiding en dienend musiceren: zo maar een greep uit wat je kunt verwachten van deze workshop voor toetsenisten.

Het Worship Weekend vindt van 20 t/m 22 maart plaats op De Betteld in Zelhem. Het weekend staat in het teken van God aanbidden, en tijdens een aantal aanbiddingsconcerten worden ook de nieuwste Opwekkingsliederen opgenomen. Als je van zingen houdt, mag je het weekend niet missen! Informatie en opgave via www.opwekkingworshipweekend.nl

 

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.