Kroon op je Werk wil christenen inspireren en hulpmiddelen in handen geven om hun christen-­­zijn op alle gebieden van hun leven vorm te geven - ook op je werk. Het platform is een initiatief vanuit Christelijke Hogeschool Ede (CHE), het Centrum voor Geloof en Werk (PKN) en Stichting Opwekking. Op 8 oktober a.s. wordt het nieuwe online platform gelanceerd.

Programma en opzet
Kroon op je Werk biedt via www.kroonopjewerk.org een compleet, gratis programma waarmee je in 15 sessies, in gesprek met anderen, aan de slag kunt. Het biedt een handleiding, video’s en een handige app waar al het materiaal beschik­baar is. Vragen die aan de orde komen zijn onder meer: ”Doet mijn werk er toe voor God?”, “Kan ik openlijk over mijn geloof praten?”, “Hoe kan ik bijdragen aan een positieve werkcultuur?” en: “Zit ik wel op de plek die God voor me heeft?”

Koninkrijksdimensie op je werk
Ruilof van Putten, Centrum voor Geloof & Werk, PKN: “Op de werkplek komen dagelijks meer mensen bij elkaar dan in een kerk­dienst. Daarom is de werkplek bij uitstek geschikt om je geloof handen en voeten te geven. Via Kroon op je Werk kunnen mensen in groepsvorm in gesprek over hun werk, Gods visie op hun werk en hun invloed als christen. Het programma verandert het denken over werk en inspireert om bij te dragen aan een goede sfeer op de werkvloer en een samenleving op basis van christelijke kernwaarden. Zo wordt je werkplek dé plaats om Gods liefde voor de wereld zichtbaar te maken. Deze ‘koninkrijksdimensie’ is letterlijk een 'kroon op je werk'!”

Beweging op de werkvloer
Stephen Haverkamp, Stichting Opwekking: “De gesprekken die we door Kroon op je Werk willen stimuleren, kunnen plaatsvinden in bijvoorbeeld kerken, studenten­verenigingen of met collega’s, maar ook thuis of online met vrienden. Vanuit CHE, PKN en Stichting Opwekking willen we een beweging op gang brengen in ons land waarin christenen worden toegerust een positieve verandering teweeg te brengen op de werkvloer.” Petra Schoen-van Vuuren, CHE: “Wij geloven dat christenen van betekenis kunnen zijn vanuit wie ze zijn en in hun vakgebied. Door Kroon op je Werk willen we alle christenen aanmoedigen om het verschil te maken in hun omgeving en elkaar in gesprek te inspireren.”

Op donderdag 8 oktober 2020 wordt Kroon op je Werk online gelanceerd. Om 20.00 uur wordt live via YouTube de aftrap gegeven onder leiding van ds. Mirjam Kollenstaart-Muis in samenwerking met Ben Tiggelaar. Alle informatie is te vinden op www.kroonopjewerk.org.

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.