Welke rol kan muziek spelen in het beleven van je geloof samen met je peuter of kleuter? En hoe kun je dit verrijken met spel en koppelen aan Bijbel­verhalen? In het onlangs verschenen februari­nummer van Opwekking Magazine lees je er alles over!

Speels, concreet, interactief
De combinatie van muziek, spel en Bijbel­verhalen is een krachtige manier om jonge kinderen spelenderwijs en ontspannen te laten kennismaken met wie God is. Muziek zorgt voor een fijne sfeer, een gevoel van veiligheid en nodigt uit tot bewegen. Spelen is een rode draad in het leven van een jong kind: zorgen voor je pop, papa nadoen die een fiets repareert of een grote blokkentoren bouwen (en omgooien natuurlijk!). En het mooie is: tijdens het spelen worden voor de sociale vaardig­heden geoefend! Door muziek en spel te koppelen aan een Bijbelverhaal, ontstaat een manier van geloof beleven die heel goed past bij peuters en kleuters: speels, concreet en interactief! 

Adriëlle Schouten schreef het artikel, compleet met zeven praktische tips om er zelf - thuis of in de kerk - mee aan de slag te gaan. Uit het verlangen om jonge kinderen Gods liefde te laten ervaren door muziek en spel rond Bijbel­verhalen, richtte ze Zing in de Kring op, een speels initiatief voor ouders en kinderen (0-6). 

Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor het artikel in Opwekking Magazine.

 

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.