Wat een bijzondere Pinksterconferentie hebben we achter de rug en wat is er veel gekeken en gereageerd! In het juninummer kijken we erop terug. Maar we kijken ook vooruit: hoe ben je in je dagelijks leven discipel van Jezus? Ontvang inspiratie uit een aantal verrassende invalshoeken!

Eenheid
We hebben tijdens de Pinksterconferentie heel sterk de eenheid en verbondenheid met christenen door het hele land (en daarbuiten!) ervaren. Hoe dat er uitzag, kun je zien in de fotoreportage; onze fotografen - allemaal bevlogen vrijwilligers - reisden stad en land af en het is geweldig om te zien hoe mensen thuis, in een groep of op de camping (of in een weiland...) het pinkstervuurtje lieten branden. Ook vind je korte impressies van een aantal preken en toespraken. Via www.ikganaaropwekking.nl is er nog veel meer te zien en te beluisteren. Bekijk vooral ook de volledige collectie van foto’s! Bijzondere beelden die prachtig onze eenheid verbeelden.

Jezus centraal
Nu de conferentie achter de rug is, keert de dagelijkse realiteit weer terug. Ook dan willen we dat Jezus centraal staat – maar hoe dichtbij mag Hij komen in je leven? Harry Zijlstra schreef er een prikkelende studie over. Misschien merk je wel hoe snel het gevoel van verbondenheid en eenheid in Christus dat we tijdens de conferentie met elkaar beleefden, wegebt. Henk Dik schreef er een artikel met gespreksvragen over: Eenheid in de Geest – hoe geef je dat in je dagelijks leven vorm? Zoals de discipelen na Pinksteren  het evangelie vrijmoedig gingen verkondigen, zo zijn ook wij na óns Pinksteren geroepen om het goede nieuws te verkondigen. Laat je daarin verrassen door het artikel over Jona, dat Matthea Bakker schreef. 

Uitgelicht
Van de hand van Thirsa Lauf is een indringend artikel over alleenstaande ouders in de gemeente. In Nederland zijn er steeds meer eenoudergezinnen – ook in de kerkelijke gemeente. Hoe bewust zijn we ons van de problematiek en noden van alleenstaande ouders en hun kinderen? Als ervaringsdeskundige schetst Thirsa een doorleefd beeld van de uitdagingen die je als alleenstaand ouder tegenkomt, en hoe de gemeente daarin kan ondersteunen.

Laat je ook deze maand inspireren en bemoedigen! Lees Opwekking Magazine digitaal of meld je aan als vriend en ontvang het blad gratis thuis. Of lees alvast het uitgelichte artikel:
 

Alleenstaand ouderschap


Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.