Word jouw favoriete lied een Opwekkingslied? Na de zomerperiode begint het nieuwe seizoen voor Opwekking direct met een mooie activiteit: het selecteren van de nieuwe Opwekkingsliederen! Heb je een favoriet lied, of heb je zelf een lied geschreven, dan ontvangen we dat graag van je. Wie weet wordt jouw lied een van de nieuwe Opwekkingsliederen op cd 44!

Selectiecommissie
Ieder jaar worden er tussen de 200 en 300 liederen ingezonden. Vervolgens buigt een selectiecommissie zich over alle inzendingen en kiest uiteindelijk twaalf liederen uit. De leden van de commissie zijn uitgekozen vanwege hun muzikale talenten, theologische kennis, taalvaardigheid en ervaring op het gebied van muziek in de kerk, en vormen een gevarieerde groep qua kerkelijke en theologische achtergrond. We willen namelijk dat zoveel mogelijk mensen zich kunnen herkennen in de Opwekkingsliederen.

Dansende woorden
Ook jij kunt een lied insturen voor de nieuwe cd. Wèl moet een lied voldoen aan een aantal criteria. In de septembereditie van Opwekking Magazine geeft vertaler en selectiecommissielid Harold ten Cate een aantal tips. Zo moet een lied theologisch verantwoord zijn, muzikaal toegankelijk en authentiek en herkenbaar. Daarnaast is een mooie poëtische vorm of structuur aantrekkelijk. Harold: “Je wilt dat de woorden gaan dansen nog voordat je ze zingt.”

Stuur vandaag nog in!
De selectiecommissie staat al in de startblokken, maar het is nog mogelijk om je lied in te sturen. Om inzendingen goed te kunnen beoordelen hebben wij een geluidsfragment (bij voorkeur mp3) en de volledige tekst van het lied nodig. Stuur je inzending voor 15 september naar muziekproducties@opwekking.nl.

Meer informatie over het inzenden van de liederen vind je hier.

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.