Met 300 vrijwilligers maken we inspirerende programma’s voor kinderen waarin zij Jezus mogen ontmoeten. Maar niet alleen kinderen zijn welkom: we bieden ook programma's aan voor kinderen en ouders samen, en workshops voor ouders en kinderwerkers. 

Materialen
Rondom de Pinksterconferentie ontwikkelde Opwekking GO bij het Kinderplein thema ‘Het komt door Jezus’ (Pinksterconferentie 2020) diverse materialen om als gezin of met je kerk toe te leven naar de Pinksterconferentie. De materialen helpen om het thema thuis of in je kerk verder te verdiepen. Het materiaal is breed inzetbaar en ook op andere momenten in je gezin en kerk te gebruiken. Klik hier voor meer info

Helaas gaat de Pinksterconferentie in 2020 niet door. Mogen we volgend jaar weer op je hulp en inzet rekenen?

Kinderplein – Hemels werk! Kom jij het Kinderplein versterken?

Bouw jij mee aan het feest?
We werken met diverse enthousiaste, creatieve en inhoudelijke teams. Maar ook technische en ondersteunende vrijwilligers vind je op het Kinderplein. Allemaal hebben ze een hart voor kinderen. Waar wil jij je talenten inzetten? Lees hieronder welke teams we op het Kinderplein allemaal hebben.

Kijk en doe mee!
Het Kinderplein lanceert dit jaar tijdens de digitale Pinksterconferentie Kinderplein TV. Diverse toffe en eigentijdse programma’s voor kinderen tot en met 12 jaar met een sterke boodschap over hun leven met Jezus. KABOEM is er voor de jongere kinderen tot 7 jaar en Jumpkids voor de oudere kinderen van 8 tot en met 12 jaar. In de programma’s gaan we op zoek naar verhalen uit de Bijbel en naar verhalen van kinderen en volwassenen om ons heen. Na ieder programma zijn er downloads beschikbaar om samen met je kind(eren) aan de slag te gaan. Dan krijgt de boodschap uit de Bijbel ook een praktische vertaalslag naar jullie eigen dagelijkse leven. Onze tip aan ouders is daarom: ‘Kijk en doe sámen mee, met Kinderplein TV’.

Net als op het Kinderplein heeft Kinderplein TV het verlangen met de programma’s die zij maken, dat kinderen Jezus leren kennen en dat kinderen groeien in een relatie met Hem. Dit jaar is het thema van Kinderplein TV ‘Het komt door Jezus’. Daarmee sluiten we aan bij het hoofdthema ‘Het komt door Zijn naam’. Het gaat in de programma’s over Jezus die voor ons wil zorgen en ons wil helpen om er te zijn voor de mensen om ons heen. Met Hem zijn we nooit alleen. Belangrijke fundamenten in ons leven die we de kinderen graag willen meegeven.

Lokale Kinderplein Pinkstervuurtjes 
Pinkstervuurtjes zijn er voor alle generaties. Pinksteren is er immers voor iedereen. Dus... heb jij hart voor kinderen en mogen zij zich warmen aan jouw vuur? Organiseer dan een programma voor de kinderen op jullie camping, in jullie groep of in jouw kerk. Het Kinderplein helpt jou daarbij!

Jullie eigen lokale Kinderplein-Pinkstervuurtje
Voor Pinkstervuurtjes die een programma willen organiseren voor kinderen heeft het Kinderplein drie verschillende programma’s samengesteld. Er zijn Kinderplein-programma’s voor de onder- en bovenbouw, er is een Kliederkerk (in samenwerking met de PKN-Jong Protestant) en een film (in samenwerking met New Faith Network).

Info op een rij:
- De programma’s zijn vanaf begin mei beschikbaar en vind je op deze site.
- De programma’s kunnen naar eigen inzicht en op eigen volgorde worden ingezet. We willen benadrukken dat iedere setting anders is en iets anders vraagt. Neem de vrijheid om de programma’s aan te passen zoals het jullie past.
- Hebben jullie de Pinksterbox voor jullie groep besteld? Dan kun je de ruimte versieren met ... (dat ga je vanzelf ontdekken J) en kun je de kids verrassen met ... (ook dat blijft nog even een verrassing).

We wensen je heel veel plezier en Gods Zegen bij jullie lokale Kinderplein-Pinkstervuurtje.

In KABOEM draait het om ballonnen, verhalen en avonturen. Een prachtig programma voor kinderen tot 7 jaar!

KABOEM - daar knalt een ballon en er valt zomaar een verhaal op de grond. Ballonnen van verschillende formaten en kleuren hangen aan een bijzondere verhalenboom. Onder de boom beleven de kinderen thuis samen met presentator Amy en de kinderen in de studio mooie avonturen. De verhalen gaan over Jezus die voor jou zorgt en hoe jij voor anderen kunt zorgen. De kinderen maken verder kennis met tante Trap, gaan natuurlijk lekker zingen en dansen en gaan zelf aan de slag aan de knutseltafel.

Timetable Kinderplein TV tijdens de digitale Pinksterconferentie

Zaterdag 22 mei, 17.00 uur KABOEM, aflevering 1: Jezus zorgt voor mij
KABOEM, daar knalt een ballon uit de verhalenboom. Welk verhaal zit erin? Amy en de kinderen gaan het ontdekken. Tante Trap is er ook, ze fietst het hele land door op zoek naar verhalen. Heb jij haar al voorbij zien fietsen bij jou in de straat? De verhalen laten allemaal iets zien over Jezus die voor ons zorgt. Kijk jij ook mee?

Zondag 23 mei, 17.00 uur KABOEM, aflevering 2: Ik zorg voor anderen
KABOEM, alweer een ballon kapot geknald uit de verhalenboom. Wauw! Amy en de kinderen horen weer nieuwe verhalen. Tante Trap gaat op bezoek bij een boerderij en de kinderen laten een nieuwe dans zien. Het gaat over zorgen voor elkaar, over elkaar helpen en over wat Jezus daarmee te maken heeft. Doe jij ook mee?

Aflevering gemist? Kijk hier de afleveringen terug. [link naar You-tube kanaal van KinderpleinTV, waar met de tijd alle afleveringen op te staan komen]

In JUMPKIDS gaan vier coole Jumpkids en presentator Frank samen met de kinderen thuis op stap... of beter, ze gaan jumpen. Ze springen van de ene naar de andere locatie. Ze ontmoeten allerlei mensen met een eigen verhaal. Ze ontmoeten ook personen uit de Bijbel. Bijzondere verhalen, die een mooie ontdekking opleveren bij Frank, de Jumpkids en bij de kinderen thuis.

Timetable Kinderplein TV tijdens de digitale Pinksterconferentie

Zaterdag 22 mei, 17.30 uur JUMPKIDS, aflevering 1: Ik ben nooit alleen
Ken jij dat gevoel ook, dat je alleen bent; je mag niet meedoen of je bent niet uitgenodigd op dat ene feestje? De coole Jumpkids beleven al jumpend allerlei avonturen die daarover gaan. Ze ontmoeten Félice die erover schildert, David die erover vertelt bij z’n schapen en nog veel meer. Het creëert mooie ontdekkingen over hoe Jezus in het leven van al die mensen werkt als ze alleen zijn. Jump je ook mee?

Zondag 23 mei, 17.30 uur JUMPKIDS, aflevering 2: Ik kan anderen helpen
De Jumpkids jumpen van de brandweerkazerne naar school, gaan vervolgens een game doen en belanden op een boot... gelukkig is er geen storm meer. Ze jumpen van verhaal naar verhaal. In deze aflevering gaan de verhalen over hoe mensen elkaar helpen en ontdekken de Jumpkids wat Jezus daarmee te maken heeft. Jump je mee?


Aflevering gemist? Kijk hier de afleveringen terug. [link naar You-tube kanaal van KinderpleinTV, waar met de tijd alle afleveringen op te staan komen]

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.