Met dit materiaal help je kinderen hun geloof onder woorden te brengen en toe te passen in het leven van iedere dag. Promiseland is ontwikkeld door Willow Creek, Amerika, en is aangepast op de Nederlandse cultuur en samenleving. De visie, opzet en mogelijkheden van het materiaal heeft ons zo enthousiast gemaakt, dat we het beschikbaar hebben gemaakt voor kerken en gemeenten in Nederland. Waarom?

• Omdat we het belangrijk vinden dat kinderen Jezus Christus persoonlijk leren kennen.
• Omdat het materiaal aansluit bij hun belevingswereld en emotionele ontwikkeling.
• En omdat het een dosis humor en creativiteit bevat.

Voor meer info verwijzen wij je graag naar de site van Promiseland. Daar vind je achtergrondinfo, een overzicht van de lesboeken, informatie over de kosten en een aantal proeflessen. Ook kun je daar je vragen stellen.

 

Kinderen hebben vaak weinig kennis van de Bijbel. Bekende Bijbelverhalen, zoals Mozes in het biezen mandje, David en Goliat, kennen ze op hun duimpje, maar wat weten ze van Jesaja en Gideon? De Parellesboeken gaan in acht jaar de hele Bijbel door en streven naar actieve betrokkenheid van kinderen.

Het doel van Parel is om kinderen te bereiken met het evangelie en hen te helpen discipelen van Jezus te worden. Het materiaal richt zich op iedereen die met kinderen werkt en hun het evangelie wil vertellen. De programma’s worden breed kerkelijk gebruikt, maar ook voor de basisschool is het materiaal geschikt. Het leerplan is inmiddels voltooid.

Kinderwerkmateriaal bij de 40-dagen kalender Tear
Wie kent ‘m niet, de 40-dagenkalender van Tear die in heel veel gezinnen gebruikt wordt tijdens de lijdenstijd? Twee keer ontwikkelde Timotheüs kant-en klaar kinderwerkmateriaal bij de kalender. Het materiaal is echter ook zonder de kalender goed te gebruiken en is daarmee nog steeds een waardevolle voorbereiding om in het kinderwerk toe te leven naar Pasen.

Thema ‘Opstaan’
Er zijn in totaal acht kant-en-klare lessen, die toewerken naar Pasen. Het programma kan gebruikt worden door zowel kinderwerkers in de onder- als de bovenbouw.
Download 'Opstaan'.

Thema ‘Wortel schieten’
Er zijn in totaal vier kant-en-klare lessen, die toewerken naar Pasen. Het programma kan gebruikt worden door zowel kinderwerkers in de onder- als de bovenbouw.
Download 'Wortel schieten'.

Bij het Kinderplein thema ‘Het komt door Jezus’ ontwikkelde Opwekking het gezinsproject Time to GO en het spel Triplo. Overal waar Jezus komt, verandert er iets. Je leest het in de Bijbelverhalen en hoort het door verhalen van anderen heen. Deze kom je tegen in onderstaande materialen die breed zijn in te zetten en ook los van Pinksteren te gebruiken zijn.

Gezinsproject Time to GO
Opwekking GO heeft een superleuk en leerzaam gezinsproject ontwikkeld! Time to GO is een actief moment voor jou en je kids. Een programma om de Bijbelse boodschap praktisch te maken in jullie dagelijks leven met Jezus. In de eerste serie van Time to GO leven we toe naar Pinksteren. Het gaat over verhalen van Jezus. Waar Hij is, verandert er iets in het leven van mensen. Het is de Heilige Geest die dat in ons bewerkt en dat is wat we straks met Pinksteren gaan vieren! Er is muziek van Make Some Noise Kids, er zijn gasten en ‘onze profi’ Bert Reinds geeft tips aan ouders. Er zijn opdrachten om samen aan de slag te gaan; kort, makkelijk uitvoerbaar en waardevol omdat je het sámen doet!  Een aflevering duurt ongeveer 20 minuten en is bedoeld voor gezinnen met kinderen vanaf groep 3.

Spel TRIPLO, Jezus in de hoofdrol
Bij de serie hoort een tof spel: ‘TRIPLO, Jezus in de hoofdrol’. Het spel is gemaakt door Opwekking GO en NEEMA, en draait om Jezus. Hij heeft de hoofdrol. Achttien van deze verhalen zijn de basis voor de triplo’s, de sets van drie kaarten. Ze vertellen verhalen waarin je vanuit de ene situatie in de andere komt door iets wat Jezus heeft gedaan. Elke triplo heeft een eigen kleurrand en nummer, dus iedereen kan dit spel spelen. Wie de meeste triplo’s heeft, wint! Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf 5 jaar.

Het spel is hier te bestellen. Meer informatie over Time to GO en de video en materialen vind je hier.

Kerst beleef je samen als gezin. Als Opwekking GO hebben we verschillende materialen ontwikkeld en verzameld om deze drukke periode als gezin samen te beleven.

Bridge is een programma voor tieners uit groep acht die aan het einde van het seizoen vanuit het kinderwerk de overstap gaan maken naar het tienerwerk. Het maakt kinderen, kinderwerkers, jeugdleiders én gemeenteleden bewust van de plek die de tieners innemen in de gemeente. Een plek die nodig is om te kunnen groeien in geloof. Van het afscheid van het kinderwerk maken wij met dit programma een hoogtepunt, omdat het goed is om dit moment te markeren. ‘Bridge’ is het resultaat van een mooie samenwerking tussen Youth for Christ en Timotheüs.

Gratis proefprogramma 
Als je eerst wilt uitproberen en bekijken of Bridge bij jullie past, dan kun je hier een proefprogramma downloaden. 

 

 

Time to GO is een actief moment voor jou en je kids. Een programma om de Bijbelse boodschap praktisch te maken in jullie dagelijks leven met Jezus. Het gaat om verhalen uit de Bijbel en de verhalen van jou en mij. Een aflevering duurt ongeveer 20 minuten en is bedoeld voor gezinnen met kinderen vanaf groep 3.

Waar gaat het over
In de eerste serie van Time to GO leven we toe naar Pinksteren. Het gaat over verhalen van Jezus. Waar Hij is verandert er iets in het leven van mensen. Het is de Heilige Geest die dat in ons bewerkt en dat is wat we straks met Pinksteren gaan vieren! Er is muziek van Make Some Noise Kids, er zijn gasten en ‘onze profi’ Bert Reinds geeft tips aan ouders. Er zijn opdrachten om samen aan de slag te gaan; kort, makkelijk uitvoerbaar en waardevol omdat je het sámen doet!

Spel TRIPLO, Jezus in de hoofdrol
Bij de serie hoort een superleuk spel, ‘TRIPLO, Jezus in de hoofdrol’. Het spel gaat ook over verhalen uit de Bijbel waarin Jezus de hoofdrol speelt. Het spel is gemaakt door Opwekking GO en Neema Uitgeverij. Het spel is te bestellen via de webshop van Opwekking.

 

Opwekking GO heeft door de jaren heen materiaal ontwikkeld om geloofsopvoeding in gezin en kerk te ondersteunen. Centraal daarin staat Gods Woord, dat op een creatieve en aansprekende manier wordt vertaald naar interactieve lessen voor diverse leeftijdsgroepen. Want ieder kind moet op zijn of haar eigen niveau horen wie Jezus is!

Naast complete Bijbelse lesmethodes die een heel curriculum voor de zondagsschool bevatten, waaronder Parel en Promiseland, zijn er materialen voor creatieve verwerking verkrijgbaar zoals puppets en knutselboeken. Ook zijn er speciale uitgaven rondom de feesten in het kerkelijk jaar beschikbaar, evenals materiaal rondom de Pinksterconferentie. Meer informatie over de diverse uitgaven vind je elders op deze site, evenals een aantal downloads die we je gratis aanbieden. Overige materialen vind je in onze webwinkel.

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.