Bij het Kinderplein thema ‘Het komt door Jezus’ ontwikkelde Opwekking het gezinsproject Time to GO en het spel Triplo. Overal waar Jezus komt, verandert er iets. Je leest het in de Bijbelverhalen en hoort het door verhalen van anderen heen. Deze kom je tegen in onderstaande materialen die breed zijn in te zetten en ook los van Pinksteren te gebruiken zijn.

Gezinsproject Time to GO
Opwekking GO heeft een superleuk en leerzaam gezinsproject ontwikkeld! Time to GO is een actief moment voor jou en je kids. Een programma om de Bijbelse boodschap praktisch te maken in jullie dagelijks leven met Jezus. In de eerste serie van Time to GO leven we toe naar Pinksteren. Het gaat over verhalen van Jezus. Waar Hij is, verandert er iets in het leven van mensen. Het is de Heilige Geest die dat in ons bewerkt en dat is wat we straks met Pinksteren gaan vieren! Er is muziek van Make Some Noise Kids, er zijn gasten en ‘onze profi’ Bert Reinds geeft tips aan ouders. Er zijn opdrachten om samen aan de slag te gaan; kort, makkelijk uitvoerbaar en waardevol omdat je het sámen doet!  Een aflevering duurt ongeveer 20 minuten en is bedoeld voor gezinnen met kinderen vanaf groep 3.

Spel TRIPLO, Jezus in de hoofdrol
Bij de serie hoort een tof spel: ‘TRIPLO, Jezus in de hoofdrol’. Het spel is gemaakt door Opwekking GO en NEEMA, en draait om Jezus. Hij heeft de hoofdrol. Achttien van deze verhalen zijn de basis voor de triplo’s, de sets van drie kaarten. Ze vertellen verhalen waarin je vanuit de ene situatie in de andere komt door iets wat Jezus heeft gedaan. Elke triplo heeft een eigen kleurrand en nummer, dus iedereen kan dit spel spelen. Wie de meeste triplo’s heeft, wint! Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf 5 jaar.

Het spel is hier te bestellen. Meer informatie over Time to GO en de video en materialen vind je hier.

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.