Opwekking-Timotheüs heeft ook dit jaar rond advent en kerst weer een project voor jou en je gezin om mee aan de slag te gaan. Hier lees je tips over hoe je dat kunt aanpakken in je gezin. ‘Licht op Aarde’ gaat o.a. over de Schepper van licht, het waarom van de komst van Jezus, hoe Jezus zelf het licht is en hoe Hij ons helpt om lichtdrager te zijn. 

Het adventsproject ‘Licht op Aarde’ bevat voor iedere dag (behalve zondag) tijdens advent een kort Bijbelgedeelte, een toelichtende tekst die je samen kunt lezen en een kleine opdracht die je kinderen samen met jou kunnen uitvoeren. Het project helpt jullie om samen toe te leven naar kerst. Juist in een tijd waar je, als je niet oppast, drukker bent met de kerstvieringen op school, de kerstboom en het gezellig maken van je huis. Het adventsproject helpt je om bezig te zijn met wat er toe doet als het gaat om kerst. 

Voor de jongere kinderen in je gezin vind je in het project kerstfiguren om een stal te maken. De teksten zijn voor hen soms best moeilijk. Je kunt de stal in één keer maken of verdeel de figuren over de vier weken. Begin dan met de contouren van de stal en plaats het kindje Jezus erin op kerstochtend. Wat weten de kinderen over de kerstfiguren? Hoe zou het voor hen zijn om daar te zijn? Spreek er met elkaar eens over.

Tips om aan de slag te gaan

  • Print het hele project uit
  • Bedenk met elkaar een goed moment op de dag om dit te gaan doen. Bij het ontbijt of direct na het eten?
  • Zorg voor 4 kaarsen of waxinelichtjes. Steek iedere keer voor je begint het aantal kaarsen aan dat past bij de week van advent (eerste week, één kaars enz.). Op die manier markeer je het gezinsmoment. Sluit af met gebed, bidden alle gezinsleden mee?
  • Maak er vooral een gezellig moment van, op zaterdag iets extra lekkers erbij?
  • Kom je er een keer niet aan toe? Laat dat geen belemmering zijn om dit project te doen. Bekijk of je het kunt overslaan of op een andere dag kunt samenvoegen.
  • Iedere week heeft een Bijbeltekst om uit het hoofd te leren. Doe je als ouder ook mee? Print deze tekst uit en hang 'm op. Herhaal af en toe op de dag. 
  • Houden je kinderen van knutselen en zijn ze creatief? Maak een adventskalender waarop ze kunnen bijhouden wanneer het kerst is. 
  • Sommige teksten zijn vooral geschikt voor de bovenbouw, extra toelichting is dan nodig voor de kleinere kinderen. 

  

 

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.