Timotheüs, de tak van Opwekking die verantwoordelijk is voor geloofsopvoeding, gaat een nieuwe koers varen. In de nieuwe naam Opwekking GO – de G staat voor Geloof en de O voor Opvoeding – komt krachtig tot uitdrukking dat geloofs­opvoeding een belangrijke pijler is binnen de missie van Opwekking.

Missie Opwekking GO
Opwekking wil met de nieuwe naam uitdrukking geven aan de ontwikkeling van deze pijler. Het belangrijkste doel is het inspireren en ondersteunen van ouders, opvoeders, kerken en kinderwerkers in het opvoeden van de jonge generatie met de Bijbel als basis. Annasjouk Nijhof, coördinator van Opwekking GO: “De behoefte van ouders en kinderwerkers aan input en inspiratie voor de geloofsopvoeding van hun kinderen is groot. Wij geloven dat een relatie met Jezus in het leven van kinderen en gezinnen het verschil kan maken. Met Opwekking GO willen we vernieuwende tools aanreiken om je leven met Jezus in je gezin, kerk en op school vorm te geven.”

Nieuwe aanpak
De basis van Opwekking GO is de nieuwe aanpak: ‘Jouw, mijn, Gods verhaal’. Het draait in deze aanpak om verhalen. De boodschap van Gods verhaal wordt verbonden aan jouw en mijn verhaal en op die manier wordt de boodschap concreet gemaakt in het dagelijks leven met Jezus. Een aanpak die oefening vraagt, maar die werkt en handvatten geeft om te groeien in een leven met Jezus. Deze aanpak vormt de rode draad tijdens events, op het Kinderplein, in de workshops en bij het ontwikkelen van materialen.

Samen aan de slag
Opwekking GO zet daarmee doelbewust in op interactie. Samen aan de slag gaan rondom geloofswaarden staat centraal. Annasjouk Nijhof: “Een workshop bijvoorbeeld is een unieke mogelijkheid om én tijd door te brengen met je kind, en in gesprek te gaan over wezenlijke geloofsvragen. Een leuke, leerzame en ontspannen oefenplaats!” Er zijn inmiddels vijf workshops over diverse thema’s, zoals pesten en vooroordelen, geschikt voor gezinnen, kerken en scholen.

Opwekking GO lanceert in het najaar een nieuw event: de Theatertour, een interactieve voorstelling voor kinderen van groep 3-8 en hun ouders. Meer informatie over deze en andere activiteiten en (nieuwe) materialen van Opwekking GO is te vinden op www.opwekkinggo.nl en via de socialmediakanalen: FB: @OpwekkingGO, Insta: @opwekkinggo.


Naar Opwekking GO

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.