De Parellesboeken vormen samen een leerplan voor kinderen van 4-12 jaar. Daarnaast zijn er ook enkele boeken voor tieners. De Parellesboeken zijn Bijbelgetrouw. Omdat de hele Bijbel vol staat met gebeurtenissen waar God doorheen wil spreken, vinden wij het belangrijk zoveel mogelijk verschillende Bijbelverhalen aan bod te laten komen. Door het hele leerplan heen nemen de kinderen de Bijbel minimaal één keer in zijn geheel door. De Bijbelverhalen worden  afgewisseld met vrije en zendingsonderwerpen. In de titels van de lesboeken vind je levenslessen van personen uit de Bijbel (bijvoorbeeld het leven van Mozes) en Bijbelse thema's (zoals Bidden en Vrucht van de Geest).

Janny van Nederpelt is de schrijver van deze lesmethode. Haar hele leven heeft zij kinderwerk gedaan en veel lesmateriaal geschreven. In de loop van jaren is het volledige lesplan ontwikkeld, dat recentelijk voltooid is. Alle lessen zijn in de praktijk uitgeprobeerd. Bijzonder hoe God haar werk heeft kunnen gebruiken en hoe het voor vele kinderen en kinderwerkers tot zegen is. Diverse boeken zijn vertaald, o.a. voor kinderen in onderdrukte landen.

Doelgroep
Het materiaal richt zich op iedereen die met kinderen werkt en hun het evangelie wil vertellen. De programma’s worden breed kerkelijk gebruikt, maar ook voor de basisschool is het materiaal geschikt.

Creatief
In ieder lesboek wordt ruim gebruikgemaakt van allerlei creatieve werkvormen, waarbij niet alleen de handen of de oren worden ingeschakeld, maar ook alle andere zintuigen. Zo horen de kinderen niet alleen de boodschap, maar leren ze de belangrijkste lessen ook toepassen in hun leven.

Werkbladen
Alle werkbladen voor de kinderen mogen vrij worden gekopieerd. De lessen zelf mogen niet worden gekopieerd, ook niet voor eigen gebruik.

Het complete overzicht van de Parellesboeken vind je in onze webwinkel.

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.