Wachten, wachten, wachten… 
Advent is een tijd van wachten en verwachten, maar wachten duurt lang. Wanneer gaat er nu eindelijk iets gebeuren en op wie wachten we eigenlijk? Hierover gaat dit adventsproject voor de adventszondagen.

Dit adventsproject voor je gezin geeft tools om toe te leven naar kerst. Samen wachten, beseffen op wie je eigenlijk wacht en wat dat betekent. Het gezinsmoment duurt zo’n 15 tot 20 minuten per keer. Gebruik de praat-, lees- en doe-suggesties op zo’n manier dat ze passen bij jouw gezin. Aan het begin van het project is er eenmalig wat voorbereidingstijd nodig, daarna is die per keer beperkt. 

Doosje 
Per keer worden een kleine afbeelding en een Bijbeltekst geplakt op een doosje. Er zit iets in het doosje, maar wat? De kinderen moeten wachten tot kerst om het open te maken. Benadruk steeds het wachten: “Wat duurt dat lang, hè?, Hoeveel nachtjes slapen is het nog?”, enzovoort. Gebruik bijvoorbeeld een beplakt melkpak of een houten kistje. 
Stop vooraf het volgende in het doosje: 
1. Een waxinelichtje of mooie kaars 
2. Een kaartje met de Bijbeltekst van kerst 
3. Een leuke verrassing. Bedenk iets waar jullie kinderen echt blij van worden, iets wat dat lange wachten beloont. Schrijf bijvoorbeeld op een kaartje waar de kinderen een klein cadeautje of iets lekkers kunnen vinden. Of bedenk een leuke activiteit die jullie in de kerstvakantie met elkaar gaan doen. 

Wat je verder moet weten: 
>> Via deze link kun je een pdf downloaden met de afbeeldingen en Bijbelteksten die je nodig hebt.
>> Via deze link vind je de filmpjes die genoemd worden in de gezinsmomenten en diverse extra’s.
- Bij elk gezinsmoment staat een verhaal uit de Bijbel. Lees het uit bijvoorbeeld de SamenleesBijbel of een kinderbijbel. 
- De teksten die wij gebruiken komen uit de Bijbel in Gewone Taal. 

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.