Timotheüs biedt begeleiding aan kerken en gemeenten op de volgende gebieden:

1. Kinderwerk
Timotheüs begeleidt gemeenten die specifieke vragen hebben over kinderwerk. Daarbij valt te denken aan vragen rondom visie en beleid of vragen rondom het kiezen en gaan gebruiken van nieuwe materialen. Misschien is er in jullie gemeente nog geen kinderwerk of in beperkte mate, dan geven we vanuit onze ervaring graag advies. Neem geheel vrijblijvend contact op met onze coördinator om je vragen te stellen.

2. Kind in de gemeente
Kinderen zitten niet alleen in ‘het-zaaltje-hiernaast’. De kinderen zijn deel van de gemeente en dat gaat verder dan alleen kinderwerk. Welke plek heeft het kind in jullie gemeente en hoe geven jullie daar vorm aan? Timotheüs begeleidt kerken- en oudstenraden graag bij deze vraagstukken om met elkaar te komen tot een heldere visie en praktische uitwerking daarvan.

3. Verbinding geloofsopvoeding kerk en gezin
Timotheüs is van mening dat de geloofsoverdracht vooral thuis plaatsvindt. Dat vraagt om een kerk die verbinding zoekt met de geloofsopvoeding thuis. Hoe kun je als gemeente langszij komen bij ouders? Heb je vragen hoe je als gemeente samen met ouders kunt bouwen aan de geloofsoverdracht, dan denken wij graag met jullie mee.
Een praktisch voorbeeld van de manier waarop kerken ouders kunnen ondersteunen in de geloofsopvoeding thuis is ‘opvoedgroepen’ of ‘-kringen’. Uit onderzoek dat Timotheüs heeft laten uitvoeren (klik hier voor link naar de resultaten) blijkt dat ouders behoefte hebben aan het uitwisselen en delen van ervaringen als het gaat om de (geloofs)opvoeding. Een kerk of gemeente kan in deze behoefte voorzien. Timotheüs ondersteunt kerken in het opzetten van dergelijke groepen. Timotheüs kan ook trainingsavonden voor ouders over diverse onderwerpen verzorgen.

De invulling van de begeleiding volgt na een intakegesprek, zodat de beginsituatie van je gemeente, de vragen en verwachtingen goed op elkaar zijn afgestemd.

contactformulier

 

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.