BE CHALLENGED - samen praten over God en geloof
Tijdens de Pinksterconferentie werd deze workshop gegeven op het Kinderplein aan kinderen uit groep 5-8 en hun ouders. Hoe kan ik nu weten dat God er echt is? Zou Jezus ook wel eens grapjes hebben gemaakt? Was er genoeg te eten voor alle dieren in de Ark? Heb jij je dat wel eens afgevraagd? Als je zoon of dochter deze vragen aan je stelt, wat zeg je dan? Gesprekken over God en geloof zijn boeiend, maar niet altijd even makkelijk. In de workshop gingen we een challenge aan, samen aan de slag! Aan de hand van vier bouwstenen werden ouders en kinderen samen uitgedaagd. De workshop helpt hen om samen mooie gesprekken te voeren over en mét God.

Ook in jouw kerk?
Wil je deze workshop in jouw kerk organiseren? Dat kan. Neem contact met ons op via annasjouk.nijhof@opwekking.nl om de mogelijkheden te bespreken. De workshop wordt gegeven door Maaike Bruikman en Arilah Heeling van Kies-Connect. Over de workshopleiders: Maaike en Arilah zijn beide getrouwd en hebben ook allebei twee kinderen. Hun hart gaat uit naar kinderen en gezinnen en om hen te helpen in verbinding te staan met elkaar en met God. Ook in hun eigen leven en gezin willen ze God centraal stellen. Ze zijn werkzaam in het basisonderwijs. Daarnaast schrijven ze elke week een blog en zijn ze bezig met het organiseren van workshops over geloof, gezin, relaties en verbinding. Meer info: www.kies-connect.nl.

Om samen in gesprek te gaan
Hieronder vind je materialen uit de workshop en meer om samen in gesprek te blijven. De kaartjes en het happertje helpen jullie om een stapje verder te komen bij lastige vragen. Natuurlijk kun je ook een happertje maken met vragen die jullie zelf bedenken. Voor nog meer inspiratie hebben we alvast een aantal vragen voor jullie bedacht. Gebruik ook hier de doorvraagkaartjes. 

  1. Hoe zie je dat God helpt?
  2. Wanneer komt God terug?
  3. Hoe zien engelen eruit?
  4. Slaapt God?
  5. Hoe oud is God?
  6. Wie heeft de Bijbel geschreven?
  7. Hoe kan God naar iedereen luisteren?

Materialen om te downloaden
Happertje
Doorvraagkaartjes

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.