Als het gaat om het kind in de gemeente, gaat het om meer dan kinderwerk. Het gaat om een visie op geloofsoverdracht. Hoe bereik je als gemeente de volgende generatie? Wat voor kerk wil je zijn? Hoe ondersteun je de ouders in de geloofsopvoeding? Het is belangrijk dat kerken- en oudstenraden hierover hun visie bepalen en deze vertalen naar de praktijk. Timotheüs biedt ondersteuning door training en begeleiding om aan de slag te gaan met deze vragen.

Een praktisch voorbeeld van de manier waarop kerken ouders kunnen ondersteunen in de geloofsopvoeding thuis is ‘opvoedgroepen’ of ‘-kringen’. Uit onderzoek dat Timotheüs heeft laten uitvoeren (klik hier voor link naar de resultaten) blijkt dat ouders behoefte hebben aan het uitwisselen en delen van ervaringen als het gaat om de (geloofs)opvoeding. Een kerk of gemeente kan in deze behoefte voorzien. Timotheüs ondersteunt kerken in het opzetten van dergelijke groepen. Timotheüs kan ook trainingsavonden voor ouders over diverse onderwerpen verzorgen.

Voor meer info, klik op onderstaande link.

 Trainingen thema 3: Kind in kerk en gemeente

Een boeiende gemeente  
Kinderen hebben een kerk nodig waarin ze worden gehoord, gezien en gekend. Hoe heeft God dat bedoeld? Een kerk waarin alle generaties een plek hebben en relatie hebben met elkaar. Een bijeenkomst die prikkelt en gespreksstof oplevert.
 Download meer info  •  Direct aanmelden 

Wat is jouw visie op kind en kinderwerk? 
Met elkaar nadenken over de belangrijke vragen: waar zijn we mee bezig, waarom doen we wat we doen en is dit nog steeds Gods weg?
 Download meer info  •  Direct aanmelden  

Bouwen aan relaties  
Ieder kind heeft het nodig om gehoord, gezien en gekend te worden, maar hoe bouw je aan een relatie met kinderen in de gemeente, worden zij gekend? Hoe heeft God het bedoeld?
 Download meer info  •  Direct aanmelden 

Bidden, connecten met God 
Een praktische workshop voor ouders en/of kinderwerkers waarin we aan de slag gaan met vragen als ‘welke plek heeft bidden in jouw gezin of kinderdienst?’, ‘hoe laat je kinderen erin groeien?’, ‘wat maakt het zo lastig’.
Download meer info • Direct aanmelden

Overige trainingen
Begeleiding
contactformulier

 

 

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.