Johannes schrijft een opmerkelijk Evangelie, dat zich onderscheidt van de andere drie. Het weerspiegelt de unieke inzichten van de man die het dichtst bij Jezus stond, en benadrukt dat het niet alleen belangrijk is te weten wat Jezus deed, maar vooral ook wie Hij was. Het laat ook zien hoe bezorgd Johannes was over de valse leringen die opgeld deden waardoor gelovigen op een dwaalspoor terechtkwamen; of dat nu Jezus’ ware identiteit betrof of de betrouwbaarheid van zijn aanspraken.

Johannes wilde dat gelovigen er absoluut van overtuigd waren dat ooggetuigen, de woorden van Jezus en zijn verbazingwekkende wonderen allemaal wezen naar die Ene, die - in het vlees - waarlijk God was. Jezus is wie Hij beweerde te zijn: de Zoon van God. Het bewijs voor die aanspraak levert Johannes bladzijde na bladzijde. Daarmee heeft Jezus recht op ons vertrouwen en onze gehoorzaamheid - voortdurend.

Het Evangelie van Johannes is de vierde uitgave in de serie ‘Unlocking the New Testament' waarin David Pawson de lezer vertrouwd maakt met de rijkdommen van het Nieuwe Testament. Te bestellen via onze webwinkel.

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.