Nieuwsbrief OPS pro mei 2021

 We willen je graag bijpraten over de nieuwe versie van OPS pro (8.4, de versie dus van 2021). Zoals gebruikelijk verschijnt deze versie rond Pinksteren en je bestelt ‘m snel en gemakkelijk via onze webwinkel.

 Actuele aanpassingen
Normaal gesproken wachten we met een aantal stevige veranderingen tot de nieuwe versie, maar omdat er erg veel vraag was naar het geschikt maken van OPS voor toepassing bij livestreams en ‘Zoom’-sessies hebben we in de loop van 2020 al veel gewijzigd. Ook hebben we besloten dat de ‘optie’ (aansturen van meerdere beeldschermen met verschillende stijlen) vanaf nu onderdeel is van OPS pro, een aparte licentie hiervoor is dus niet meer nodig. Zie voor nadere informatie de Hulp bij OPS, zoeken op trefwoord ‘multimonitor’. De naamgeving van de monitoren is in versie 8.4 gewijzigd, ook dat staat uitgelegd in de Hulp. 

Let op: als de update van 8.3 naar 8.4 wordt uitgevoerd, is het aan te raden om alle ingestelde schermen, beamers etc. aan te sluiten. Toch kan het daarna zijn dat de uitvoer naar de schermen niet correct is, schermen kunnen omgewisseld lijken. In de Hulp wordt uitgelegd hoe dat op te lossen.

Nieuw
Wat natuurlijk wel nieuw is: de nieuwe Opwekkingsliederen (nummer 845 t/m 857) zijn toegevoegd. De links naar Spotify komen wat later beschikbaar, dit gebeurt automatisch bij het opstarten van OPS. En natuurlijk blijven we bezig om de bestaande functies te verbeteren dan wel uit te breiden. En, ook goed om nu alvast aan te kondigen: in de loop van het seizoen 2021-2022 zullen af en toe nieuwe liederen verschijnen, daardoor wil Opwekking beter aansluiten bij de dynamische ontwikkelingen op muziekgebied. Die liederen komen dan ook beschikbaar voor OPS.

Net als vorig jaar doen we nogmaals de dringende aanbeveling om Windows 7 niet meer te gebruiken. Die versie is verouderd en daarom in toenemende mate kwetsbaar voor beveiligingslekken. Uiteraard is dit de eigen verantwoording van de gebruikers.

Word vrijwilliger
En dan een oproep die we vaker hebben gedaan. Zoals bekend werken we voor de bouw, het testen en het onderhoud van OPS uitsluitend met vrijwilligers. We zoeken met name extra menskracht binnen de programmaontwikkeling van OPS, kort door de bocht ‘een .net programmeur’. Heb je belangstelling, stuur dan een mail naar: support@opspro.nl, wij nemen dan contact met je op.

Ten slotte: veel vragen die via support binnenkomen, kunnen ook worden beantwoord vanuit de informatie van het Hulp onderdeel van OPS (snelle toegang: druk op functietoets F1 in het programma). We verzoeken jullie daarom eerst hier te kijken voordat je een vraag aan support stelt.

Lees hier extra opmerkingen over de release van OPS pro 8.4 Extra opmerkingen release OPS pro 8.4

 

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.