Jemen bevindt zich in een verwoestende oorlog. Extremistische groeperingen zoals Islamitische Staat en al-Qaeda misbruiken de chaos om hun territorium te vergroten. Hierbinnen dwingen ze hun op de islam gebaseerde wetten af. Daarnaast heeft 80 procent van de bevolking humanitaire hulp nodig. De helft van de bevolking leeft onder de armoedegrens en de hongersnood is ongekend groot.

Een moedige christen in Jemen deelde met christenen buiten zijn land het volgende gebed.
‘Lieve Heer, we bidden de Heilige Geest, Christus in ons, om een geest van vergeving te sturen. We nodigen U uit om ons te helpen als ware zonen van God te leven. We bidden dat het geweld en de bombardementen stoppen. En dat het schieten en het moorden stopt. En dat er een einde komt aan de onverschilligheid, de honger en de angst. Wij, Gods kinderen in dit land, vragen U Heer om gelovigen wereldwijd in te schakelen om voor ons te bidden met geestelijke en sterke gebeden. Wij, uw kinderen in Jemen en uw kinderen over de hele wereld, bidden en heffen onze handen op naar de hemel. We roepen Uw Naam aan zodat Christus gekend zal worden in onze landen. Hij brengt hoop, vrede en liefde. Amen.’

We nodigen uit dit gebed met deze christen mee te bidden, die ondanks vervolging, oorlog, honger en epidemieën besloot om in zijn land te blijven.

(Bron: Open Doors)

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.