Jan van der Linden neemt per 1 januari officieel afscheid als voorzitter van Stichting Opwekking. “Ik geloof dat de volgende generatie aan zet is.”

Waarom heb je besloten te stoppen?
“Elk jaar rond de jaarwisseling reflecteer ik op de activiteiten waar ik mee bezig ben in werk en vrije tijd. De belangrijkste vraag is dan: in welke rol wil ik de komende vijf jaar mijn energie steken en waar wordt het tijd om ruimte te maken voor anderen? Juist omdat ik nog voldoende energie heb, vind ik het belangrijk om elk jaar weer die afweging te maken. Ik ben dertig jaar actief geweest bij Opwekking. Eerst jarenlang op het conferentieterrein, bij Tiener Toekomst, en de afgelopen twaalf jaar in het bestuur. Ik heb nog steeds visie voor de bediening van Opwekking, ik vind het een fantastische organisatie met een geweldige missie, maar ik geloof dat nu de volgende generatie aan zet is.”

Hoe kijk je terug op die twaalf jaar als bestuurslid?
“Ik ben heel dankbaar dat ik deel ben geweest van dit team. Opwekking heeft een enorme groei doorgemaakt, dat zie ik echt als zegen. Het is ook wel eens spannend geweest, maar elke keer zegende God het werk en zorgde Hij voor fysieke en geestelijke groei. Opwekking heeft zich ontwikkeld van een evangelische beweging tot een organisatie die over kerkmuren heengaat. Daar heeft het team op kantoor een flink steentje aan bijgedragen. Ze zijn iedere keer weer die extra mijl gegaan om Opwekking te brengen waar het nu is. Ik denk ook aan al die mensen die zich al jaren vrijwillig inzetten voor de conferenties en andere activiteiten van Opwekking. We zijn rijk gezegend met al deze mensen. God raakt mensen aan, maar ze moeten wel wíllen gaan.”

Wie neemt het stokje over?
“Stephen Haverkamp, die momenteel penningmeester is van de stichting, wordt de nieuwe voorzitter. Ik denk dat hij heel goed in staat is om de veranderingen door te voeren die nodig zijn in de huidige tijd. Corona heeft Opwekking genoodzaakt om te innoveren en dat past bij Stephen. In zijn werk is hij betrokken bij veranderingsprocessen en daarmee is hij een goede sparringpartner voor de directie. Stephen heeft ook de goede geestelijke bagage: hij is echt gericht op wat God hem in zijn hart geeft. Ik wens hem én zijn vrouw Inge – want dit werk kun je niet zonder steun van je partner – Gods zegen toe.”

En nu?
“Ik geef de rol terug, mijn bediening blijft. Allereerst blijven mijn vrouw Conny en ik graag aan de slag voor het koninkrijk van God, we staan open voor een nieuwe bediening. Daarnaast ben ik beschikbaar als coach om mensen te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Bovendien ga ik niet écht weg bij Opwekking: ik blijf betrokken bij de leiderschapspijler en denk mee over de verdere positionering van Opwekking als plek voor leiderschapsontwikkeling. Daarnaast is het ook wel fijn om wat meer tijd te hebben voor een boswandeling.”

Jan van der Linden is getrouwd met Conny. Samen hebben zij twee kinderen en vier kleinkinderen. Tot zijn pensioen (eind 2020) is hij werkzaam als partner bij Krauthammer. Sinds 2014 is hij voorzitter van Opwekking.

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.