Van 5 tot en met 11 oktober vindt de nationale Week van de Opvoeding plaats. Het netwerk Rondom Het Kind roept kerken daarom op om zondag 11 oktober bijzondere aandacht te geven aan geloofsopvoeding.
Alweer een speciale zondag? Zeker! Opwekking GO, actief deelnemer aan het Rondom Het Kind-netwerk, ondersteunt dit initiatief om twee redenen: 

1. Belofte
Wanneer een kind opgedragen of gedoopt wordt, gebeurt dat niet thuis, maar heel bewust in het midden van de gemeente. Ook Jezus werd in de tempel, het huis van God, opgedragen. De gemeente is het geestelijke gezin waar het kind onderdeel van is. Daar mag het groeien in geloof. De gemeente staat om de ouders heen om ze te ondersteunen in de opvoeding. Bij het opdragen of dopen wordt vaak aan de gemeente de vraag gesteld om het kind in hun midden op te nemen en er te zijn voor de ouders. Door bevestigend te antwoorden beloof je je hiervoor in te spannen. Met elkaar ben je verantwoordelijk voor opvoeden in geloof.

2. Kerk van de generaties 
Wij geloven in de kerk van de generaties. Geloven doe je samen, groeien in geloof dus ook. Je hebt elkaar nodig. Kinderen en jongeren hebben ouderen nodig, maar omgekeerd is dat net zo. Wederzijds leren noemen we dat; rolmodel voor elkaar zijn, samen dingen doen, elkaar bevragen, geprikkeld worden om anders te denken en kennis en vaardigheden door te geven. Dan groei je samen en als gemeente in je relatie met Jezus.

Hoe ziet dat eruit in jouw kerk? 
Staat geloofsopvoeding op de agenda? De ‘Zondag van de Geloofsopvoeding’ op 11 oktober is een goed moment om stil te staan bij deze belangrijke taak. We geven je hieronder vier tips hoe je invulling kunt geven aan deze zondag. Het zijn tips die gericht zijn op wederzijds leren en samen geloof delen in de praktijk. Dat is best lastig nu we niet, of slechts deels, fysiek bij elkaar kunnen komen. We hopen dat deze tips je inspireren. Laat je ons weten hoe jullie invulling geven aan deze zondag? Reageer dan op onze socials waar we ook aandacht besteden aan de Zondag van de Geloofsopvoeding. FB: Opwekking GO, Insta: opwekkinggo of stuur ons een mail: Opwekking.GO@opwekking.nl.

 

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.