Leer gitaarspelen met de Opwekkingsliederen!

Van akkoord…
Altijd al gitaar willen leren spelen? Maar waar begin je? Dit cursusboek legt stap voor stap de grondbeginselen van het gitaarspel uit zodat je jezelf de basisvaardigheden eigen kunt maken. De lesstof wordt aan de hand van duidelijke voorbeelden en foto’s uitgelegd, zodat je een goede speltechniek aanleert. Door deze opzet is de cursus niet alleen voor beginners maar ook voor gevorderden een bron van informatie en een handig naslagwerk.

…naar aanbidding
Maar het boek gaat verder waar een gewone gitaarcursus stopt. Doordat je oefent aan de hand van Opwekkingsliederen word je gestimuleerd om alle aangeleerde vaardigheden direct toe te passen in de praktijk van muziek maken in de kerk. Bovendien wordt er naast de muzikale interacties ook een gedegen Bijbelse visie op muziek en aanbidding gegeven. Zo leer je niet alleen gitaarspelen, maar ook hoe je dat doet vanuit een aanbiddend hart.

‘Als gitarist van de Opwekkingsband ben ik erg blij dat dit boek uitgegeven wordt. Het brengt iedere gitarist verder in de achtergronden van het gitaarspel en geeft hem genoeg gespreksstof in zijn aanbiddings-/muziekteam vanwege het Bijbelse onderwijs over muziek en aanbidding. Een echte aanrader!’
Elisa Krijgsman
aanbiddingsleider, producer en gitarist Opwekking

Schrijver van het gitaarcursusboek
Menno Griffioen is de samensteller van het gitaarcursusboek. Hij is 26 jaar oud, getrouwd met Pauline en vader van Jozua. In het dagelijks leven is hij werkzaam als gezinsbegeleider voor stichting Timon, geeft hij gitaar- en drumles en is hij actief in jeugdwerk. Ook leidt hij samen met een vriend een evangelisatiewerkgroep van stichting Naar House. Muziek is voor hem een krachtig middel om God groot te maken en te aanbidden. Dat is voor hem de reden om vaak gebruik te maken van muziek in (gemeente)samenkomsten en binnen de gebedsbeweging in Nederland. Het helpt om te uiten wat woorden soms niet kunnen zeggen.

De cursus is geschreven vanuit het idee om huiswerk dat hij voor zijn gitaarleerlingen maakte, te bundelen tot een geheel. Vervolgens werd dat een complete christelijke cursus, omdat die in het Nederlandse taalgebied niet beschikbaar is. In de tijd dat hij zelf leerde gitaarspelen had hij graag zo’n cursus gevolgd, maar helaas was die toen niet voor handen. Nu kunnen beginnende gitaristen hier wel hun voordeel mee doen, terwijl ze tegelijkertijd aangemoedigd worden om dezelfde vaardigheden te gebruiken in dienst van God.

Het gitaarcursusboek is te bestellen in onze webwinkel.

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.