Staan de teksten van de Opwekkingsliederen ook op internet?

De teksten van de Opwekkingsliederen bundel zijn niet integraal te vinden op internet. Als je deze wél tegenkomt, dan is dat zonder toestemming, dus illegaal. Losse liedteksten zijn soms te vinden op een site van de betreffende auteur of uitgever van het lied. Aan het gebruik van de teksten zijn auteursrechten verbonden, die door de gebruiker betaald moeten worden. In de verkoopprijs van de tekstboekjes, cd's e.d. zijn deze auteursrechten verwerkt. Wellicht worden de teksten in de toekomst wel tegen betaling aangeboden via internet. Op dit moment zijn daar nog geen concrete plannen voor. Het is om deze reden ook niet mogelijk om de tekst van één lied via e-mail bij ons aan te vragen. Wij verwijzen naar het bestaan van de bij ons te bestellen OPS Pro waarop wel alle digitale tekstbestanden staan van onze muziekuitgaven.

Waar moet ik toestemming vragen om de tekst van een Opwekkingslied over te nemen op bijvoorbeeld een geboortekaartje?

Dit valt onder het reprografisch recht en moet aangevraagd worden bij de muziekuitgever van het betreffende lied. Je vindt deze gegevens achter het ©-teken bij het lied.

Ik wil Opwekkingsliederen overnemen in een liturgie voor een trouwdienst of een begrafenis. Mag dat zomaar?

Als de gemeente waar je deel van uitmaakt aangesloten is bij CCLI mogen alle liederen worden gebruikt en hoef je hiervoor geen aparte toestemming aan te vragen. Is de gemeente niet aangesloten bij CCLI dan moet je voor ieder gebruik toestemming vragen bij de diverse muziekuitgevers van de over te nemen liederen.

Ik wil tracks van een cd overnemen op een verzamel-cd die in kleine oplage geproduceerd gaat worden. Is dit toegestaan?

De tracks zijn het eigendom van Stichting Opwekking. Overname van tracks op andere cd’s is niet toegestaan.

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.